Δύο χαρακτικά από το Λούβρο δωρίζονται στο Μουσείο του Δίου

Δύο χαρακτικά έργα από το Μουσείο του Λούβρου, που εξιστορούν το έπος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα παραδώσει ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Κριστιάν Τιμονιέ, εν ονόματι των γαλλικών Αρχών στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου. 

Η τελετή παράδοσης θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου, παρουσία της Σοφί Ντεσάμπ, διευθύντριας του τμήματος Ελληνικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Μουσείου του Λούβρου, αλλά και Γάλλων δημοσιογράφων. 

Τα δύο έργα δημιούργησε ο Γάλλος χαράκτης Σεμπαστιέν Λε Κλερκ, για λογαριασμό του Λουδοβίκου του 14ου. 

Έχουν τίτλο «Η είσοδος του Αλέξανδρου στη Βαβυλώνια» (1704) και «Η Ακαδημία Επιστημών και Καλών Τεχνών» (1698), ενώ παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2010, κατά τη διάρκεια της έκθεσης με θέμα «Το Λούβρο στον Δίον», στο πλαίσιο του περσινού Φεστιβάλ Ολύμπου.

zougla.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!