Αυξάνεται ο ρατσισμός και η ξενοφοβία στην Ευρώπη

Ο ρατσισμός στην Ευρώπη δεν αποτελεί πλέον περιθωριακό φαινόμενο και τείνει, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, να λάβει μόνιμες διαστάσεις, επισημαίνει η Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (ECRI), στην ετήσια έκθεση των δραστηριοτήτων της για το 2010.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (ECRI), που παρακολουθεί την εξέλιξη των ρατσιστικών κρουσμάτων στα 47 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπογραμμίζει, στην ετήσια έκθεσή της για το 2010, ότι ο ρατσισμός δεν αποτελεί πλέον ένα περιθωριακό φαινόμενο.

Τα κρούσματα ρατσισμού και ξενοφοβίας ολοένα αυξάνονται στις ευρωπαϊκές χώρες, επισημαίνει η Επιτροπή, τονίζοντας ότι, η ρατσιστική υστερία υποδαυλίζεται ακόμη και από πολιτικούς, που χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο, ξενόφοβα και αντιμουσουλμανικά κηρύγματα, ενώ καταφεύγουν και στη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, για τον αποκλεισμό θρησκευτικών μειονοτήτων από τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, μετανάστες και πρόσφυγες από την Υποσαχάρια Αφρική έπεσαν θύματα ρατσιστικής βίας ενώ, υπερεθνικιστικές οργανώσεις υποκίνησαν εθνοτικές συγκρούσεις, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Αναγνωρίζεται ότι, ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, είναι ο διογκούμενος ρατσισμός εναντίον των Τσιγγάνων-Ρομά ενώ, στην έκθεση, εκφράζεται ο φόβος, μήπως, οι συνεχείς επιθέσεις εναντίον της πολυπολιτισμικότητας οδηγήσουν σε κατακερματισμό των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!