Κίνα: Οι αρχές αρνούνται στα παιδιά που έχουν μολυνθεί από μόλυβδο ιατρική περίθαλψη

Οι αρχές σε αρκετές κινεζικές επαρχίες που επλήγησαν από μια ρύπανση από μόλυβδο αρνούνται στα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη ή πλαστογραφούν τα ιατρικά πορίσματα, επισήμανε η αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch (HRW).

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγόρησε τους αξιωματούχους τεσσάρων επαρχιών της Χενάν, της Γιουνάν, της Σαανσί και της Χουνάν, ότι επιχείρησαν να συγκαλύψουν την εξάπλωση της δηλητηρίασης από μόλυβδο στα παιδιά, κυρίως περιορίζοντάς τους την πρόσβαση στις ιατρικές εξετάσεις.  
"Οι τοπικές αρχές αψηφούν τις συνέπειες άμεσα και μακροπρόθεσμα στην υγεία για μια γενιά παιδιών, εκτιθέμενων σε μόνιμη βάση σε ενδεχομένως θανατηφόρα επίπεδα μολύβδου", σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε σήμερα η ΜΚΟ σε συνέντευξη Τύπου στο Χονγκ Κονγκ.

Παιδιά που παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα μολύβδου στο αίμα στερούνται της πρόσβασης στη θεραπεία και επιστρέφουν στα σπίτια τους, στα μολυσμένα σπίτια που βρίσκονται σε μολυσμένα χωριά", προστίθεται στην έκθεση που φέρει τον τίτλο: "Τα παιδιά μου δηλητηριάστηκαν: μια κρίση δημόσιας υγείας σε τέσσερις κινεζικές επαρχίες".

Το υψηλό επίπεδο μολύβδου στο αίμα θεωρείται επικίνδυνο, κυρίως για τα παιδιά, καθώς μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στην ανάπτυξη ή νοητική υστέρηση.

"Δεν υπάρχει πραγματικά αναγνώριση του γεγονότος ότι η δηλητηρίαση από μόλυβδο θα προκαλέσει μια αναπηρία δια βίου", εξήγησε ο Τζο Έιμον, εκπρόσωπος του HRW, στη συνέντευξη Τύπου. "Αυτό δημιουργεί μια γενιά παιδιών ... που δεν θα είναι ούτε καν σε θέση να συνεχίσει την οικονομική ανάπτυξη στην οποία υπολογίζει η Κίνα", πρόσθεσε.

Η ταχεία εκβιομηχάνιση της Κίνας τα τελευταία 30 χρόνια προκάλεσε κατά τόπους ιδιαίτερα υψηλή ρύπανση της ατμόσφαιρας και του νερού, αφήνοντας να πλανώνται
βαριές απειλές για τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα αποτελέσματα ιατρικών αναλύσεων αποκρύπτονται μερικές φορές από τα θύματα ή τις οικογένειές τους.

Παιδιά που έχουν υψηλά επίπεδα μολύβδου στο αίμα δεν υποβάλλονται σε αγωγή ή τούς συνιστάται απλώς να καταναλώνουν τρόφιμα που υποτίθεται ότι μειώνουν το
επίπεδο του μολύβδου όπως τα μήλα, το σκόρδο, το γάλα, τα αβγά. "Τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν την κινεζική νομοθεσία και καταδικάζουν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά σε φυσική ή νοητική αναπηρία", εκτιμά η ΜΚΟ

skai.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!