Νούμερο ένα ...στον κόσμο η Ελλάδα για χρεοκοπία!

"Νούμερο 1 φαβορί" για χρεοκοπία στον κόσμο κατατάσσεται πλέον η Ελλάδα, μετά την υποβάθμισή της από την Standard and Poor’s.

Στον κατάλογο των 117 χωρών της υφηλίου τις οποίες βαθμολογεί η S&P’s για την πιστοληπτική του ικανότητά τους (δεν περιλαμβάνονται π.χ. η Αιθιοπία, το Ιραν, το Ιράκ, η Λιβύη και το Αφγανιστάν), η Ελλάδα βρίσκεται μόνη της από χθες "στον πάτο" (CCC), ένα μόλις σκαλοπάτι (CCC-) πριν την κατηγορία D (Default, δηλ. σε χρεοκοπία). Αντιθέτως, θετικότερα από της Ελλάδας βαθμολογείται το αξιόχρεο άλλων «πολύπαθων» χωρών όπως της Ονδούρας, της Ουρουγουάης, του Εκουαδόρ, του Παναμά , της Τυνησίας, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και της Αλβανίας.

Υπό τις συνθήκες αυτές, σε "ρώσικη ρουλέτα εξελίσσεται το παζάρι για το ελληνικό σχέδιο διάσωσης. Στις Βρυξέλλες, για όλη την επόμενη εβδομάδα και ως τα τέλος του μηνός, θα γίνεται "πασαρέλα" από ευρωπαίους ηγέτες, υπουργούς Οικονομικών, απεσταλμένους κυβερνήσεων, μεγαλοτραπεζίτες, στελέχη διεθνών οίκων αξιολόγησης, του ΔΝΤ, της Κομισιόν, της ΕΚΤ, που βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή μεταξύ τους (και με την Ουάσιγκτον), παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική υπόθεση.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σήμερα και αύριο θα επιχειρήσει να πείσει τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών και τις κυβερνήσεις τους, να συνταχθούν στο ελληνικό σχέδιο και να συναινέσουν στις αποφάσεις για την ανταλλαγή ομολόγων και το πρόσθετο δάνειο που, συνολικά, θα ξεπερνά ίσως και τα 100 δισ. ευρώ μαζί με τη συμμετοχή των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων, όπως απαιτεί η Γερμανία (και οι συν αυτή χώρες), αν και αντιδρά ακόμα έντονα η ΕΚΤ που τα έχει φορτωθεί.

Το σχέδιο των 64 μέτρων που κατέθεσε προς ψήφιση η κυβέρνηση, ικανοποιεί καταρχήν την Τρόικα, που αμφιβάλλει όμως για την αποτελεσματικότητα και την επάρκεια της εφαρμογής τους, έως το 2015.

Πηγή: Proto thema


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!