ΕΠΙΔΟΣΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕΣΩ... FACEBOOK

Όλα ξεκίνησαν μετά από την επίδοση ενός κατασχετηρίου από δικηγόρο της Αυστραλίας μέσω του Facebook το 2009. Τότε είχαν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων σχετικά με το κατά πόσο είναι δυνατή και υλοποιήσιμη η επίδοση δικογράφων μέσω Facebook.
Δύο χρόνια μετά, δικαστήρια της Νέας Ζηλανδίας και του αγγλοσαξωνικού κόσμου υιοθετούν την ως άνω πρακτική, μόνο για την περίπτωση που η επίδοση με τον παραδοσιακό τρόπο καθίσταται αδύνατη.
Το μείζον ζήτημα που ανακύπτει εδώ είναι κατά πόσο είναι δυνατό να διαπιστωθεί με απόλυτη ασφάλεια ότι το πρόσωπο στο οποίο επιδίδεται το δικόγραφο είναι το πρόσωπο στο οποίο έπρεπε να επιδοθεί, μιας και είναι συχνό το φαινόμενο να υφίστανται ψεύτικοι ή παραπλανητικοί λογαριασμοί στο Facebook. Επίσης, ακόμα και αν ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος, είναι αναγκαίο να επιβεβαιωθεί ότι ο «παραλήπτης» θα λάβει έγκαιρα γνώση του δικογράφου, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε αν ο λογαριασμός είναι ενεργός.
Για τους συντηρητικούς το θέμα αυτό φαντάζει αβελτερία. Για τους πιο μοντέρνους, πρόκληση. Σύμφωνα, πάντως, με φήμες, οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στην υιοθέτηση της μεθόδου αυτής, από κοινού με την παραδοσιακή επίδοση των δικογράφων.
Το βέβαιο πάντως είναι ότι η τεχνολογία έχει εισβάλλει για τα καλά στη ζωή μας και θα εισβάλλει ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Τα προβλήματα που τέθηκαν πιο πάνω αργά ή γρήγορα θα επιλυθούν και τότε η διαδικασία θα φαντάζει απλούστερη και ανεμπόδιστη.

nomosfera.blogspot.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!