Πειρατές έλαβαν λύτρα και απελευθέρωσαν πλοίο

Σομαλοί πειρατές απελευθέρωσαν ένα δεξαμενόπλοιο ιδιοκτησίας εφοπλιστή του Κουβέιτ υπό σημαία Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αφού τους καταβλήθηκαν λύτρα ύψους 12 εκατ. δολαρίων.

Το MV Zirku, εκτοπίσματος 105.846 τόννων, είχε καταληφθεί την 28η Μαρτίου ενώ μετέβαινε στη Σιγκαπούρη από το Σουδάν με 29μελές πλήρωμα.

Σομαλοί πειρατές κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια από τα λύτρα για τα πλοία που καταλαμβάνουν στον Ινδικό Ωκεανό και τον Κόλπο του Άντεν παρά τις συνεχείς περιπολίες που κάνουν πολεμικά από πολλές χώρες να εμποδίσουν τέτοιες ενέργειες.

Η πειρατεία που πλήττει την διεθνή ναυσιπλοΐα στοιχίζει στην παγκόσμια οικονομία 12 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με ερευνητές.

Πηγή:newscode.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!