Ποιο κράτος κρυβεται πισω απο την επιθεση χακερς στο ΔΝΤ;

Ως «πολύ σοβαρή» χαρακτήρισαν στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την επίθεση που δέχτηκε από χάκερς ο οργανισμός. Σύμφωνα με το Bloomberg, η επίθεση, συνδέεται με κάποια κυβέρνηση ενώ στα δεδομένα που εκλάπησαν περιλαμβάνονται και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με στέλεχος του Ταμείου, οι χάκερς κατάφεραν μια «πολύ μεγάλη παραβίαση των συστημάτων» ενώ όπως δήλωσε αργότερα και ο Τομ Κέλερμαν- ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών και δικτύων-, η επίθεση στόχευε να δώσει πρόσβαση σε μια κυβέρνηση, στα ενδότερα του δικτύου του Οργανισμού. Την χαρακτήρισε μάλιστα «στοχευμένη» και πρόσθεσε ότι το λογισμικό που προσπάθησαν να εγκαταστήσουν οι χάκερς στα συστήματα του Ταμείου, «αναπτύχθηκε και τοποθετήθηκε για αυτό το σκοπό».

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόουλι ξεκαθάρισε ότι «οι υποδομές πληροφορικής του Ταμείου λειτουργούν πλήρως». Ωστόσο όπως είπε το συμβάν ακόμα ερευνάται γι΄αυτό και «δεν είμαι σε θέση να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για την έκταση του συμβάντος που αφορά την κυβερνοασφάλεια».

Για την επίθεση, ενημερώθηκαν την Τετάρτη το προσωπικό του ΔΝΤ και τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου. Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους Times, μετά την παραβίαση των συστημάτων του ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα διέκοψε όλες τις συνδέσεις των συστημάτων της με εκείνα του Οργανισμού.

Στην έρευνα για το συμβάν συμμετέχει πλέον και το FBI, ενώ πιστεύεται ότι η επίθεση έγινε  πριν από τη σύλληψη και την παραίτηση του γενικού του διευθυντή Ντομινίκ Στρος Καν, μετά την καταγγελία ότι προέβη σε σεξουαλική επίθεση στην καμαριέρα του Sofitel, στις  14 Μαΐου.

Star.gr

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!