90.000 Ιάπωνες ζουν σε καταφύγια

Τουλάχιστον 90.000 Ιάπωνες ζουν σε καταφύγια και κέντρα υποδοχής, τρεις μήνες μετά τον ισχυρό σεισμό των 9 βαθμών και το φονικό τσουνάμι που έπληξε τη βορειοανατολική χώρα. 'Εχουν κατασκευαστεί συνολικά 28.000 προσωρινές κατοικίες, δηλαδή λίγο περισσότερες από τις μισές από τις 52.000 που η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να ανεγείρει, οι οποίες προορίζονται για όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην περιοχή όπου βρίσκονται οι πυρηνικές εγκαταστάσεις ή σε μέρη που επλήγησαν από το τσουνάμι, μετέδωσε δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ. Ειδικοί εκτιμούν ότι δεν διαφαίνεται ελπίδα οι πολίτες αυτοί να μπορέσουν μια ημέρα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ωστόσο πολλοί από τους πληγέντες από την καταστροφή αρνούνται να μεταστεγαστούν στις προσωρινές κατοικίες καθώς φοβούνται ότι εκεί δεν θα έχουν τις υπηρεσίες υποστήριξης σε σχέση με αυτές που παρέχονται στα καταφύγια. Μερικές από τις συγκεκριμένες οικιστικές μονάδες έχουν ανεγερθεί σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ένας λόγος για το αργό ρυθμό αποκατάστασης και ανοικοδόμησης είναι πολύ μεγάλη ποσότητα των χαλασμάτων από την οποία πρέπει να καθαρίσει η περιοχή. Μόνο το 22% των 2.400 τόνων ερειπίων έχει απομακρυνθεί από την περιοχή, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με την καταστροφή της 11ης Μαρτίου, 120.000 Ιάπωνες έχασαν τη δουλειά τους στις περιφέρειες Μιγιάγκι, Ιουάτε και Φουκουσίμα, όπου ο αριθμός των θέσεων εργασίας ανέρχεται σε 49.000, σύμφωνα με το ΝΗΚ.

Ο πρωθυπουργός Ναότο Καν αναμένεται να επισκεφτεί σήμερα το λιμάνι Καμαΐσι στην Ιουάτε, από τις πλέον πληγείσες πόλεις, σε φόρουμ που οργανώνει η κυβέρνηση για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των επιζησάντων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Στο κέντρο των επικρίσεων, ο 64χρονος Καν που κατηγορείται ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά την καταστροφή.

"Η βοήθεια που δόθηκε από τις αρχές στις πληγείσες περιοχές δεν ήταν αρκετή", τονίζεται σε άρθρο της εφημερίδας Yomiuri. "Ο καθαρισμός των περιοχών από τα ερείπια καθυστέρησε υπερβολικά και η κατασκευή των προσωρινών κατοικιών ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί".

Η ανοικοδόμηση της παράκτιας ζώνης Τοχόκου, που καλύπτεται από μπάζα 25 εκατομμυρίων τόνων και 16 εκατομμύρια τόνους λάσπης θα χρειαστεί χρόνια και κονδύλια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 15.405, συμπεριλαμβανομένων 9.214 στην περιφέρεια Μιγιάγκι, 4.532 στην Ιουάτε και 1.594 στη Φουκουσίμα, ενώ 8.095 φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εθνικής Αστυνομίας.

www.i-reportergr.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!