Αιγαίο: Η ιταλική απογραφή, απάντηση στις αξιώσεις της Άγκυρας

Τις ελληνικές βραχονησίδες δείχνει ιταλική απογραφή - Έρευνα της Καθημερινής 

Απάντηση στις αξιώσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο αποτελεί η πολύμηνη έρευνα της Καθημερινής στα Γενικά Αρχεία του Κράτους στη Ρόδο για τα Δωδεκάνησα.

Πρόκειται για πλήθος εγγράφων από την ιταλική απογραφή του 1922 στα Δωδεκάνησα (επί ιταλοκρατίας) που έχει περιέλθει πλέον στη νομική υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και ενισχύει το νομικό «οπλοστάσιο» έναντι των τουρκικών αμφισβητήσεων.

Τα έγγραφα, που παρουσιάζει αναλυτικά η Καθημερινή της Κυριακής, αφορούν λεπτομερή καταγραφή όχι μόνο του πληθυσμού, αλλά και κάθε είδους δραστηριότητας και περιουσιακών στοιχείων σε μικρά νησιά και στοιχείων σε μικρά νησιά και βραχονησίδες που έχουν χρωματιστεί «γκρίζα» από την Άγκυρα στο πλαίσιο των διεκδικήσεών της. Οι αμφισβητήσεις μάλιστα δεν περιορίζονται μόνο σε νησίδες κοντά στα τουρκικά παράλια, αλλά φθάνουν στη μέση του Αιγαίου.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!