Σε καθεστώς δουλείας 115 εκατ. παιδιά στον πλανήτη

Μια θλιβερή πραγματικότητα φέρνουν στο φως τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO)...
Πάνω από 115 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι στο κόσμο απασχολούνται σε επικίνδυνες δουλειές, όπως μεταλλεία, ορυχεία, φάρμες, κατασκευή παπουτσιών ή καλλιέργεια λουλουδιών, όπου απειλείται άμεσα η σωματική και ψυχική τους υγεία.

Το απαράδεκτο φαινόμενο για το σύνολο της ανθρωπότητας εμφανίζεται κυρίως στην Αφρική, την Ασία και την Λατινική Αμερική, όπου λόγω της μεγάλης φτώχειας οι ανήλικοι υποχρεώνονται σε σκληρές και επικίνδυνες εργασίες. Τα στοιχεία – σοκ που ήρθαν στην επιφάνεια, δείχνουν ότι οι εργοδότες προτιμούν την παιδική εργασία διότι είναι φτηνή και επειδή τα ανήλικα είναι από την φύση τους υπάκουα, πειθαρχούν ευκολότερα στους μεγάλους και είναι πολύ φοβισμένα για να παραπονεθούν ή να προβάλουν αντίρρηση.
Τα όσα αναφέρει στην έκθεση ερευνητής του ΟΗΕ, δημιουργούν έντονο προβληματισμό, για την ποιότητα του ανθρώπινου πολιτισμού τον 21ο αιώνα. Η έκθεση δημοσιοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του ΟΗΕ κατά της Παιδικής Εργασίας στις 12 Ιουνίου.

tromaktiko


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!