«Είναι εύκολο να κρυφτείς πίσω από την Ελλάδα»

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο και έτσι ορισμένες κυβερνήσεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας και της Γαλλίας, διευκολύνονται ώστε να μένουν στα "κρυφά" τα δημοσιονομικά τους που κατά την εφημερίδα, δεν είναι καλύτερα από τα δικά μας.

"Μπορείς να κρυφτείς εύκολα πίσω από το τεράστιο ελληνικό χρέος", επισημαίνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, επισημαίνοντας πως είναι αρκετές οι χώρες που δεν τα πάνε και πολύ καλύτερα στα δημοσιονομικά τους από την Ελλάδα ή την Πορτογαλία.

 

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι όσο το χρεοκοπημένο κράτος στο Αιγαίο βρίσκεται στο στόχαστρο, τόσο η κοινή γνώμη δεν ασχολείται με τα δημοσιονομικά άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Αυτό, όπως σημειώνεται, βολεύει αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επειδή έτσι χάνεται από το οπτικό μας πεδίο ότι αρκετές χώρες δεν έχουν να παρουσιάσουν περισσότερες επιτυχίες στο μέτωπο των δαπανών και των μεταρρυθμίσεων από ό,τι η Ελλάδα.

"Η Ελλάδα και η Πορτογαλία βρίσκονται σήμερα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας επειδή επί χρόνια αγνοούσαν επιδεικτικά τις εκκλήσεις της Κομισιόν για εξυγίανση των οικονομικών τους", τονίζεται.

Ωστόσο, ο συντάκτης επισημαίνει πως δεν ήταν μόνες, καθώς Γαλλία και Γερμανία έθεσαν σχεδόν εκτός λειτουργίας το Σύμφωνο Σταθερότητας το 2005 μόνο και μόνο για να μην υποχρεωθούν να εφαρμόσουν τις συστάσεις εξυγίανσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

"Το γεγονός ότι η Γερμανία μειώνει αυτή την εποχή το χρέος της λόγω της οικονομικής ανάπτυξης δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Η επόμενη οικονομική ύφεση θα δείξει αν η Γερμανία έχει τη βούληση να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της και να προχωρήσει σε επίπονες περικοπές των δημοσίων δαπανών. Η ΕΕ πρέπει ακόμα να αποδείξει ότι πήρε το μάθημά της από την κρίση χρέους", υπογραμμίζετα

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!