ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΒΕΤΙΑ

Εκφράζει την ικανοποίησή του το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο :  ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΒΕΤΙΑ & Σημαντική απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα κινητά

Το ΔΣ του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου που συνεδρίασε χθες, συζήτησε μεταξύ των άλλων και τις τελευταίες εξελίξεις που σημειώθηκαν σε θέματα που άπτονται της δραστηριότητάς του.

            1. Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου (ΑΠΜ) χαιρετίζει την απόφαση της Γερμανίας να κλείσει όλους τους πυρηνικούς σταθμούς στο έδαφός της μέχρι το 2022, μιά απόφαση που προέκυψε από την μεγάλη πίεση του αντιπυρηνικού κινήματος αμέσως μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα. Ικανοποίηση προκαλεί και η απόφαση της Ελβετίας να μην προχωρήσει σε κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων και να κλείσει τους πυρηνικούς σταθμούς μόλις κλείσουν τον κύκλο λειτουργίας τους. Τα δύο αυτά γεγονότα σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα πρόσφατης δημοσκόπησης στη Γαλλία, τη μητρόπολη της πυρηνικής τεχνολογίας, όπου το 62% των πολιτών δηλώνουν αντίθετοι στη λειτουργία πυρηνικών σταθμών, φανερώνει οτι αλλάζει σημαντικά το κλίμα που είχε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια η πυρηνική βιομηχανία και οι υποστηρικτές της για την προώθηση της πυρηνικής ενέργειας ως μονόδρομης λύσης στο ενεργειακό και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

            2. Την περασμένη εβδομάδα δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής για την Έρευνα του Καρκίνου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  (ΠΟΥ) σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά κατατάσσει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών ως πιθανά καρκινογόνα για τον άνθρωπο. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε πριν 15 ημέρες περίπου και το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο μάλιστα πρότεινε την απαγόρευση των κινητών και των ασύρματων δικτύων στα Σχολεία. Και οι δύο αυτές ανακοινώσεις δικαιώνουν την ενημερωτική εκστρατεία που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο το ΑΠΜ για τον περιορισμό της χρήσης των κινητών.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!