Θανατηφόρα ασθένεια σε νυχτερίδες μεταδοτική σε ανθρώπους

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους πολίτες της Αυστραλίας το γεγονός ότι εντοπίστηκε θανατηφόρος ασθένεια σε νυχτερίδες ή ιπτάμενες αλεπούδες όπως συχνά τις αποκαλούν, η οποία είναι μεταδοτική στους ανθρώπους.

Ο ανώτερος υπάλληλος υγείας Dr John Carnie ανέφερε ότι μία νεκρή νυχτερίδα που εντοπίστηκε στο Bairnsdale στις αρχές του μηνός, βρέθηκε θετική στον ιό Lyssavirus, μίας σπάνιας αλλά θανατηφόρας ασθένειας, η οποία είναι μεταδιδόμενη και στον άνθρωπο.

Τα κατοικίδια ζώα βρίσκονται επίσης σε κίνδυνο να μολυνθούν από την ασθένεια καθώς οι νυχτερίδες συχνά φωλιάζουν σε οπωροφόρα δέντρα.

Ο Dr Carnie είπε ότι εννιά Βικτωριανές νυχτερίδες βρέθηκαν θετικές στον ιό από το 1996. Ο ιός μεταδίδεται με το γδάρσιμο ή το τυχόν δάγκωμα της εν λόγω νυχτερίδας.

"Παρόλο που είναι γνωστό ότι πολλές νυχτερίδες είναι θετικές στον ιό, είναι πολύ σπάνιο να βρεθούν περιπτώσεις στις οποίες ο ιός μεταδόθηκε στον άνθρωπο. Μόνο δύο περιστατικά έχουν αναφερθεί και τα δύο στο Κουίνσλαντ", ανέφερε ο Dr Carnie.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι μόνο εκπαιδευμένοι εθελοντές ή έμπειροι εργαζόμενοι της άγριας φύσης μπορούν να έρχονται σε επαφή με τις νυχτερίδες και συστήθηκε ο εμβολιασμός τους.

Σε περίπτωση δαγκώματος ή γδαρσίματος από το συγκεκριμένο είδος νυχτερίδας συνιστάται να πλένεται η περιοχή με σαπούνι και νερό και να ζητείται εγκαίρως ιατρική βοήθεια.
Πηγή: ΑΠΕ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!