Νικητής ο Γκρούεφσκι

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι συγκεντρώνει ποσοστό 38,98,% και εκλέγει 56 βουλευτές (περίπου 48% είχε αποσπάσει στις προηγούμενες εκλογές, πριν από τρία χρόνια και είχε εκλέξει 63 βουλευτές ), έναντι 32,78 % που εξασφαλίζει η αντιπολιτευόμενη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και της Ράντμιλα Σεκερίνσκα και 42 βουλευτές (περίπου 22% στις προηγούμενες εκλογές και 27 βουλευτές).

Τα μικρότερα σλαβομακεδονικά κόμματα που συμμετείχαν αυτόνομα στις χθεσινές εκλογές συγκέντρωσαν πολύ μικρά ποσοστά και δεν θα έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Μεταξύ των αλβανικών κομμάτων επικράτησε το συγκυβερνών κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι με ποσοστό 10, 24 % και 15 έδρες και έπεται το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών (DPA) του Μέντουχ Θάτσι με 5,90% και 8 έδρες, ενώ ποσοστό 2,67% και 2 έδρες έλαβε το νεοσύστατο αλβανικό κόμμα του δημάρχου της πόλης Γκόστιβαρ, Ρούφι Οσμάνι.

www.i-reportergr.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!