Άνοιξε η γη από έκρηξη ηφαιστείου

Στα δύο σκίστηκε η γη στη Χιλή, από την έκρηξη του ηφαιστείου  Πουγε-χουέ, το οποίο εξερράγη για πρώτη φορά, μετά από μισό αιώνα. Σύμφωνα με τις αρχές από την έκρηξη δημιουργήθηκε στο φλοιό της γης μία ρωγμή μήκους δέκα και πλάτους πέντε χιλιομέτρων.

Την ίδια ώρα πυκνός καπνός σκέπασε την περιοχή σε μία ακτίνα δέκα χιλιομέτρων, ενώ τα σύννεφα στάχτης είναι ορατά από πολύ μεγάλη απόσταση.

Περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αφού η περιοχή έχει καλυφτεί από στάχτη και μοιάζει πλέον σαν χιονισμένο τοπίο.

Πριν  από την μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αναστατωθεί από την έντονη σεισμική δραστηριότητα, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες καταγράφηκαν περισσότεροι από 230 σεισμούς.

Εντωμεταξύ ο αέρας μετέφερε τη στάχτη πάνω από τις Άνδεις, στην πόλη San Carlos de Bariloche, στην γειτονική Αργεντινή, όπου οι αρχές έκλεισαν το αεροδρόμιο της πόλης, ενώ κάλεσαν τους κατοίκους να προμηθευτούν τρόφιμα και νερό και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

star.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!