Κάθειρξη 431 ετών για απαγωγή-σοκ!

Το νέο στοιχείο που ήρθε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της δίκης μίας από τις συγκλονιστικότερες ιστορίες απαγωγής παγκοσμίως, αυτής της απαγωγής της Τζέισι Ντάγκαρντ από το ανδρόγυνο Φίλιπ και Νάνσυ Γκαρίντο είναι πως, ο Γκαρίντο την απειλούσε με όπλο τύπου Τaser λέγοντάς της πως, αν δεν ήταν υπάκουη και προσπαθούσε να αποδράσει, θα την αναισθητοποιούσε.

Η απαγωγή της Ντάγκαρντ έλαβε χώρα το 1991 από το ζεύγος Γκαρίντο, όταν η κοπέλα ήταν μόλις 11 ετών και ενώ προχωρούσε προς τη στάση λεωφορείου για να πάει στο σχολείο. Έμεινε έγκλειστη για 18 χρόνια συνολικά, εκ των οποίων τα πρώτα τέσσερα σε μία αποθήκη.

«Στην ουσία αυτό που κάνατε ήταν να πάρετε έναν άνθρωπο και να τον μετατρέψετε σε κινητή περιουσία, ένα κομμάτι επίπλου το οποίο θα χρησιμοποιούσατε κατά βούληση. Εφηύρατε τη σκλαβιά εκ νέου, αυτό κάνατε», είπε χαρακτηριστικά στον Γκαρίντο ο δικαστής Ντάγκλας Φίμιστερ.

Όλα τα χρόνια του εγκλεισμού της, η Ντάγκαρντ βρισκόταν στο σπίτι των Γκαρίντο στην Καλιφόρνια όπου και ζούσε μαζί και με τις δύο κόρες της, τις οποίες απέκτησε από τον απαγωγέα και βιαστή της Φίλιπ Γκαρίντο.

Η 31 ετών σήμερα Ντάγκαρντ, ανακαλύφθηκε κατά τύχη από τις αρχές το 2009, όταν ο Γκαρίντο, ο οποίος βρισκόταν ήδη από το 1988 ελεύθερος με αναστολή για απαγωγή και βιασμό που είχε διαπράξει το 1976, θέλησε να συστήσει όλη του την οικογένεια στον αστυνομικό που τον ήλεγχε.

Αρχικά, ο Γκαρίντο σύστησε τα τρία κορίτσια ως ανηψιές του, όμως σύντομα έγινε η ταυτοποίηση και εξιχνιάστηκαν οι ειδεχθείς πράξεις του. Αν και είχαν δεχθεί πολλές αναπάντεχες επισκέψεις από την αστυνομία στο σπίτι τους, οι Γκαρίντο κατάφερναν να κρύβουν καλά το μεγάλο μυστικό τους όλα αυτά τα χρόνια.

«Επέλεξα να μην είμαι σήμερα εδώ επειδή αρνούμαι να ξοδέψω κι άλλο χρόνο από τη ζωή μου μαζί σας. Όλα όσα μου κάνατε ήταν λάθος και ελπίζω κάποια μέρα να το καταλάβετε. Μίσησα κάθε δευτερόλεπτο, κάθε μέρας αυτών των 18 χρόνων. Στερήσατε τη ζωή σε εμένα και την οικογένειά μου», έγραψε προς το δικαστήριο και τους κατηγορούμενους η Ντάγκαρντ.

Η νεαρή γυναίκα έλαβε ως ηθική αποζημίωση από την επαρχία της Καλιφόρνια, το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων για λάθη που έγιναν από αστυνομικούς υπό την εποπτεία των οποίων ήταν ο Γκαρίντο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά εκείνοι δεν είχαν καταλάβει τίποτα για την κρυμμένη Ντάγκαρντ.

Mέσα στον επόμενο μήνα, ετοιμάζεται να εκδώσει και το βιβλίο που έγραψε για τα 18 χρόνια σκλαβιάς της στο σπίτι των απαγωγέων της.

Οι Γκαρίντο στις απολογίες τους δήλωσαν ένοχοι με τον Φίλιπ Γκαρίντο να καταδικάζεται σε 431 χρόνια κάθειρξη.

Πηγή: Daily Mail


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!