Από λάθος υπολογιστή 1450 εγκληματίες ελεύθεροι στην Καλιφόρνια

Όταν η σύγχρονη τεχνολογία βρίσκεται στα χέρια ανίδεων ή επιπόλαιων τα αποτελέσματα είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης τα μη αναμενόμενα. Κάπως έτσι και στην πολιτεία της Καλιφόρνια, το λογισμικό που είχε φτιαχτεί, προκειμένου οι υπολογιστές του των φυλακών της Πολιτείας να αποφασίσουν ποιοι από τους τροφίμους θα απελευθερωθούν, διέπραξε τραγικά λάθη και έτσι μέλη συμμοριών, έμποροι ναρκωτικών και λευκής σάρκας και κάθε είδους άλλοι εγκληματίες, αφέθηκαν ελεύθεροι από τις φυλακές της Καλιφόρνια εξαιτίας του λάθους του ... υπολογιστή και βεβαίως και του προγραμματιστή.

Σε περίπου 1450 άκρως επικίνδυνους κακοποιούς εκτιμάται πως είναι ο αριθμός όλων αυτών που απελευθερώθηκαν και δίχως κανένα περιοριστικό μέτρο τριγυρίζουν, πλέον, αμέριμνοι στους δρόμους της Καλιφόρνια και του Σαν Φραντσίσκο, όπως επιβεβαίωσε ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας.

Ένα σφάλμα του προγράμματος είναι υπεύθυνο για αυτό γεγονός και για την μη απελευθέρωση εγκλείστων για μικρότερης σημασίας παραβάσεις του νόμου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν λαμβάνει υπ' όψιν του τις κατηγορίες που βαραίνουν τον κάθε ένα κρατούμενο και έτσι δίχως να υπάρχει το ιστορικό του καθενός, ελευθερώνεται ο πιο τυχερός.

Το ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ με πρόσφατη εντολή του προς τις αρχές της Καλιφόρνια, παρήγγειλε την αποσυμφόρηση των φυλακών και την άμεση μείωση των συνολικά 143.335 φυλακισμένων κατά 33.000, είτε με την απελευθέρωσή τους, είτε με την εφαρμογή νέων προγραμμάτων επίβλεψής τους εκτός των φυλακών, και στην περίπτωση που ούτε η μία , ούτε η άλλη λύση ήταν εφικτές, με την ανέγερση νέων πολιτειακών φυλακών.

Σύμφωνα με την Ρενέ Χάνσεν, εκπρόσωπο τύπου του γενικού επιθεωρητή της Πολιτείας, δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για τον εντοπισμό και τον επανεγκλεισμό τους στη φυλακή ή την διακριτική επίβλεψή τους και αυτό διότι η αιτιολογία με την οποία απελευθερώθηκαν, όπως την περιέγραψε το πρόγραμμα του υπολογιστή αναφέρει πως δεν υπάρχει υποχρέωσή τους να αναφέρονται στις αστυνομικές αρχές της περιοχής του και πως είναι ελεύθεροι να ζήσουν τη ζωή τους όπως αυτοί το επιθυμούν. Βεβαίως, αν «κυλήσουν» ξανά στο «βούρκο της παρανομίας» και συλληφθούν, τότε η επιστροφή τους στο παλιό ή σε νέο κελί είναι εξασφαλισμένη, αρκεί, όμως, να συλληφθούν.

http://www.dailynews24.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!