Παραλίγο στη «μαύρη αγορά» αρχαία μούμια και κρανία

Μία μούμια και τρία αρχαία κρανία κατέσχεσαν οι τελωνειακές αρχές της Αργεντινής, που προέρχονται από έναν πολιτισμό του Περού, αρχαιότερου των Ίνκας.

Τα κρανία και η μούμια πιστεύεται ότι προέρχονται από τον πολιτισμό των Παράκας, μιας κοινωνίας των Άνδεων που άκμασε μεταξύ 500 π.Χ.-200 μ.Χ.

Τα αρχαία αντικείμενα ήταν κρυμμένα μέσα σε κεραμικά δοχεία ή ήταν τυλιγμένα μέσα σε πολύτιμα υφάσματα. Είχαν σταλεί από τη Λα Πας της Βολιβίας και είχαν παραλήπτη έναν Αργεντινό, στη συνοικία Ρεκολέτα του Μπουένος Άιρες.

Σύμφωνα με την εφορία της Αργεντινής, τα αρχαιολογικά ευρήματα είχαν δηλωθεί στο τελωνείο ως «περουβιανά κεραμικά» και επρόκειτο να πουληθούν σε μουσεία και ιδιώτες συλλέκτες στην Ευρώπη.

«Εντοπίσαμε τα κρανία και τη μούμια με το σκάνερ. Πρόκειται σαφώς για σύληση προϊστορικών τάφων με προορισμό τη μαύρη αγορά», ανέφερε ο τελωνειακός Άμπελ Φερίνο που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης των αντικειμένων.

Τα κρανία εξετάζονται από Αργεντινούς αρχαιολόγους. Σε ένα από αυτά διακρίνεται μια τρύπα, μια συνήθης πρακτική στους πολιτισμούς της εποχής εκείνης προκειμένου να θεραπεύουν τραύματα που είχαν υποστεί οι στρατιώτες κατά τις μάχες. Τα άλλα είναι παραμορφωμένα, γεγονός που πιστεύεται ότι οφείλεται σε πολιτισμικές και θρησκευτικές παραδόσεις των Παράκας.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!