Θα απομακρύνουν ραδιενεργό χώμα από τα σχολεία

Μέτρα προστασίας για τα παιδιά λαμβάνει η ιαπωνική κυβέρνηση

Το κόστος για την απομάκρυνση του μολυσμένου με ραδιενέργεια χώματος από τα σχολεία που βρίσκονται κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα αναλαμβάνει η ιαπωνική κυβέρνηση, μειώνοντας παράλληλα το όριο έκθεσης σε ραδιενέργεια για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μετά τις διαμαρτυρίες των πολιτών για τους κινδύνους που ενέχει για τη δημόσια υγεία.

Τον Απρίλιο η απόφαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε διαμαρτυρίες όταν έθεσε ως όριο έκθεσης σε ραδιενέργεια για τα παιδιά τα 20 μιλισίβερτ τον χρόνο, την ίδια ποσότητα που προτείνει η Διεθνής Επιτροπή για την Προστασία από τη Ραδιενέργεια για τους εργαζόμενους σε πυρηνικά εργοστάσια.

Η απόφαση προκάλεσε την οργή των πολιτών ως προς τον χειρισμό της κρίσης από τον πρωθυπουργό Ναότο Καν, αλλά και την υποχρεωτική απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το Τόκιο θα καταβάλλει στα σχολεία της περιοχής τα απαραίτητα χρήματα για την απομάκρυνση του ραδιενεργού χώματος που ξεπερνά το όριο έκθεσης σε ραδιενέργεια από τα σχολικά προαύλια.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν όρισε τον Γιοτάρο Χαταμούρα, καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Τόκιο, επικεφαλής ομάδας, η οποία θα ερευνήσει τα αίτια της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής στον κόσμο μετά το Τσερνόμπιλ το 1986.

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!