Καθηλωμένα λόγω τέφρας 500 αεροσκάφη σε όλη την Ευρώπη

Σχεδόν 500 πτήσεις έχουν ματαιωθεί μόνο σήμερα Τρίτη σε όλη την Ευρώπη λόγω του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας που προκλήθηκε από την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Γκρίμσβετν.

 

Νέφη πυκνής συγκέντρωσης τέφρας έχουν επεκταθεί σε ορισμένες περιοχές της βόρειας Μεγάλης Βρετανίας και από τις 29.000 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες σε όλη την Ευρώπη, ακυρώθηκαν οι 500 ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία ασφάλειας της αεροπλοΐας, Eurocontrol.

Προειδοποίησε δε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το νέφος να φτάσει μέχρι αύριο Τετάρτη σε περιοχές της Δανίας, της νότιας Νορβηγίας και της νοτιοδυτικής Σουηδίας.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε άλλωστε ότι ενδέχεται να κλείσουν προσωρινά τα αεροδρόμια του Αμβούργου, της Βρέμης και ίσως και του Βερολίνου από τα μεσάνυχτα.

Επίσης υπάρχει πιθανότητα να κλείσει ξανά και το διεθνές αεροδρόμιο της Ισλανδίας, το Κέφλαβικ, που απέχει 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ρέικιαβικ.

Η εκπρόσωπος της ισλανδικής υπηρεσίας ελέγχου των αεροδρομίων, Γιόρντις Γκουντμουνσντότιρ, είπε ότι το νέφος της στάχτης που είχε κινηθεί προς τη Γροιλανδία φαίνεται πως επιστρέφει προς την Ισλανδία, λόγω της αλλαγής του ανέμου.

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!