Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία - Σε μεγάλα ύψη η τέφρα

Ηφαίστειο εξερράγη σε περιοχή κάτω από το μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας. Πρόκειται για το ηφαίστειο Γκρίμσβετν, το οποίο βρίσκεται κάτω από έναν τεράστιο παγετώνα στη νοτιοανατολική Ισλανδία.

Μετά την έκρηξη του ηφαιστείου δημιουργήθηκε ένα νέφος λευκού καπνού σε ύψος περίπου 15 χιλιομέτρων, ανέφερε ο γεωλόγος της μετεωρολογικής υπηρεσίας Χγιόρλεϊφουρ Σβέινμπγιορνσον στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Το Γκρίμσβετν, πρόσθεσε, είχε εκραγεί για τελευταία φορά το 2004.

«Μπορεί να πρόκειται για μια μεγάλη έκρηξη, αλλά είναι απίθανο να είναι παρόμοια (η κατάσταση) με πέρυσι», δήλωσε ο γεωλόγος, αναφερόμενος στην ηφαιστειακή έκρηξη που είχε σημειωθεί το 2010 προκαλώντας χάος στις αερομεταφορές καθώς εκτοξευόταν ηφαιστειακή τέφρα σε μεγάλα ύψη.

- www.adalis.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!