Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Στρος Καν

Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Μετά από μια συνεδρίαση που κράτησε περίπου έξι ώρες, ο δικαστής όρισε εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Ο Ντομινίκ Στρος Καν θα παραμείνει σε κατ'οίκον περιορισμό και θα παρακολουθείται ηλεκτρονικά, φορώντας βραχιόλι. Θα μείνει σε σπίτι που νοίκιασε η γυναίκα του.

Η απόφαση, προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα, ο οποίος ήταν λάβρος κατά του Στρος Καν.  Υποστήριξε ότι "η καταγγελία της καμαριέρας είναι πολύ ισχυρή" και επιμένει ότι ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής.

Στην εισήγησή του είπε "όχι" στο αίτημα απελευθέρωσής του με καταβολή εγγύησης, προκαλώντας τις αντιδράσεις των δικηγόρων του.

Τον Σεπτέμβριο η δίκη

Νωρίτερα το σώμα των ενόρκων ψήφισε να απαγγελθούν επισήμως 7 κατηγορίες. Μεταξύ άλλων, ο Στρος Καν, κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και καταναγκαστική κράτηση μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel στις 14 Μαΐου. Η δίκη του αναμένεται να γίνει σε 3 με 12 μήνες.

Στο πλευρό του Στρος Καν η κόρη του και η γυναίκα του, οι οποίες βρίσκονταν στο δικαστήριο. Ο ίδιος έδειχνε ευδιάθετος, χαμογελούσε και φόρεσε κοστούμι που του έδωσαν οι δικηγόροι του.

Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ, προφυλακίστηκε την Δευτέρα μετά από εντολή της δικαστού Μελίσα Τζάκσον, που αρνήθηκε να τον αποφυλακίσει, παρά την προσφορά εγγύησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων, επικαλούμενη τον κίνδυνο διαφυγής του.

Τελικά θα παραμείνει σε καθεστώς ημιελευθερίας μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης του τον επόμενο Σεπτέμβριο.

news247.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!