«Ο Μπερλουσκόνι πλήρωνε τη μαφία»

Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται ο μετανοημένος μαφιόζος, Τζοβάνι Μπρούσκα, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου της Ρώμης, όπου αναφέρθηκε στις σχέσεις του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το οργανωμένο έγκλημα.

 

Ειδικότερα, ο Μπρούσκα κατέθεσε ότι "Ο Μπερλουσκόνι, στην δεκαετία του ογδόντα, κατέβαλλε εξακόσια εκατομμύρια λιρέτες (δηλαδή περίπου 320.000 ευρώ) το μήνα στην Κόζα Νόστρα ως υποχρεωτικό δασμό προστασίας."Πρόσθεσε ότι τα χρήματα του Μπερλουσκόνι καταβάλλονταν στους αρχιμαφιόζους Στέφανο Μποντάντε και Τότο Ριίνα και ότι χάρη σε αυτήν την "εισφορά" του Καβαλιέρε, μπόρεσε ο τελευταίος να τοποθετήσει αναμεταδότες των δικτύων του στη Σικελία.

Επιπλέον, ο Μπρούσκα εξήγησε ότι "όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σταμάτησε να καταβάλλει χρήματα στο οργανωμένο έγκλημα της Σικελίας, η μαφία προχώρησε σε εκφοβιστική επίθεση, για να ξαναρχίσει να πληρώνει."

"Στην αρχή της δεκαετίας του ογδόντα, ορισμένες μαφιόζικες οικογένειες, οι οποίες στη συνέχεια έχασαν το μεγάλο παιχνίδι για την γενικότερη επικράτηση, στήριξαν, με επενδύσεις, εταιρίες του Καβαλιέρε οι οποίες βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου", αποκάλυψε ο 54χρονος Μπρούσκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπρούσκα φέρεται να είναι από τους κύριους οργανωτές της βομβιστικής επίθεσης κατά του εισαγγελέα, Τζοβάνι Φαλκόνε το 1992.

Ο Ιταλός κακοποιός, πάντως, απέκλεισε τυχόν άμεσες ή έμμεσες ευθύνες του Μπερλουσκόνι σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την εκτέλεση των βομβιστικών επιθέσεων με τις οποίες, πριν δεκαεννέα χρόνια, η "Κόζα Νόστρα" προσπάθησε να αναγκάσει το ιταλικό κράτος, να ξεκινήσει "διαπραγμάτευση εφ όλης της ύλης" με εκπροσώπους της.

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!