Παραίτηση Στρος Καν από την ηγεσία του ΔΝΤ

Με επιστολή του προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο Ντομινίκ Στρος Καν γνωστοποίησε την παραίτησή του από τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως προβαίνει σε αυτή την κίνηση για να προστατεύσει το Ταμείο από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες και πως διαψεύδει όλες τις καταγγελίες. Παράλληλα, τονίζει πως θέλει να χρησιμοποιήσει όλο του το χρόνο και τις δυνάμεις για την υπεράσπισή του.

Από την πλευρά του Ταμείου, ανακοινώθηκε πως στο άμεσο μέλλον θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέριες για την εκλογή νέου διευθυντή από την εκτελεστική επιτροπή, ενώ μέχρι τότε παραμένει στην «ηγεσία» ο Τζον Λίπσκυ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση παραίτησης του DSK:

«Με απέραντη θλίψη αναγκάζομαι σήμερα να υποβάλω στο Διοικητικό Συμβούλιο την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ.

Αυτήν τη στιγμή η σκέψη μου είναι πρώτα στη σύζυγό μου, την οποία αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε, τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου.

Η σκέψη μου είναι επίσης στους συναδέλφους μου στο ΔΝΤ. Μαζί επιτύχαμε τόσα πολλά τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια.

Σε όλους, θέλω να πω ότι αρνούμαι κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς σε βάρος μου.

Θέλω να προστατεύσω αυτόν το θεσμό τον οποίο υπηρέτησα με τιμή και αφοσίωση και ιδιαιτέρως, θέλω να αφιερώσω όλη τη δύναμή μου, όλο το χρόνο μου και όλη την ενέργειά μου στο ν' αποδείξω την αθωότητά μου».

kathimerini.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!