Τουρκία εναντίον Eυρωπαίων πολιτικών: «Eίναι στενόμυαλοι αναφορικά με την ενταξιακή μας πορεία»

Κατηγορίες εναντίον Ευρωπαίων πολιτικών ότι είναι «στενόμυαλοι» στις προσεγγίσεις τους για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και ότι εκμεταλλεύονται το θέμα για χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων, διατύπωσε ο Υπουργός Ανευ Χαρτοφυλακίου της Τουρκίας, Επικεφαλής των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων Εγκεμέν Μπαγίς.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή, ο Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι παρά τα εμπόδια, η Τουρκία καταγράφει πρόοδο στον ενταξιακό της διάλογο και είναι η χώρα η οποία καλύτερα μετουσιώνει σε πράξη και υπηρετεί τα ιδανικά του Jean Monnet ο οποίος, όπως ανέφερε, πίστευε στην ενοποίηση.

«Αναμφίβολα η Τουρκία είναι μέρος της Ευρώπης, είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας , συμμετέχει σε οργανισμούς όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο ΟΑΣΕ, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και εν τέλει θα πάρει την θέση της στην ΕΕ», συμπλήρωσε ο Εγκεμέν Μπαγίς.

Αναφέρθηκε και σε δήλωση του Επιτρόπου για την Διεύρυνση, ο οποίος σύμφωνα με τον Μπαγίς είπε ότι «οι ευρωπαϊκές διαδικασίες δεν πρέπει να πέσουν θύματα των διαφόρων προεκλογικών εκστρατειών», για να υπογραμμίσει ότι στην Τουρκία και ενόψει εκλογών, οι διαδικασίες που αφορούν την ΕΕ δεν έχουν γίνει αντικείμενο των προεκλογικών συζητήσεων.

«Αντιθέτως», πρόσθεσε, «παρακολουθούμε διάφορους Ευρωπαίους πολιτικούς οι οποίοι συνεχώς εμπλέκουν την Τουρκία στις προεκλογικές εκστρατείες και ως εκ τούτου καλώ τον κ. Φούλε να απευθυνθεί και στους ευρωπαίους εταίρους του».

Ο Μπαγίς είπε ακόμη ότι μετά τις εκλογές της 12ης Ιουνίου, η Κυβέρνηση και η αντιπολίτευση στην Τουρκία «χέρι-χέρι» θα εργαστούν για να επιταχυνθεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Ανέφερε εξάλλου ότι ΕΕ και Αγκυρα είναι σε διαπραγματεύσεις με στόχο να διευρυνθούν τα προγράμματα εκπαίδευσης που συγχρηματοδοτούν οι Βρυξέλλες.

sigmalive.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!