Πολύμηνη φυλάκιση σε τρία άτομα για την κλοπή των λειψάνων του Τ. Παπαδόπουλου

Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λευκωσία επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών στα αδέλφια Αντώνη και Μάμα Προκοπίου Κίτα και 18 μηνών στον Ινδό Σαρμπτζίτ Σινγκ, για την πολύκροτη υπόθεση της κλοπής των λειψάνων του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου από το κοιμητήριο της κοινότητας Δευτεράς,

... κοντά στην Κυπριακή πρωτεύουσα. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου του 2009.

Το Δικαστήριο έκρινε, στις 4 Απριλίου 2011, ενόχους και τους τρεις στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελημάτων, της παράνομης εισόδου σε χώρο ταφής, της εκταφής πτώματος χωρίς διάταγμα Δικαστηρίου, της βεβήλωσης χώρου ταφής και της προσβολής της μνήμης του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Εξ άλλου, ο Ινδός Σαρμπτζίτ Σινγκ βρέθηκε ένοχος σε κατηγορία ότι είχε απαιτήσει με απειλές το ποσό των 100.000 ευρώ, προκειμένου να αποκαλύψει τον τόπο όπου βρισκόταν η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Όπως ανέφεραν στην ομόφωνη απόφασή τους οι τρεις δικαστές του Κακουργιοδικείου, ο κατάδικος Αντώνης Προκοπίου Κίτας, που εκτίει ποινή ισοβίων για το φόνο δύο γυναικών, ζήτησε από τον αδελφό του Μάμα Προκοπίου να κλέψει τα λείψανα του τέως προέδρου της Δημοκρατίας.

Και αυτό γιατί πίστευε ότι αν ο ίδιος έδιδε στη συνέχεια πληροφορίες στις αρχές, που θα οδηγούσαν στην ανεύρεση των λειψάνων, θα τύγχανε επιεικούς μεταχείρισης και θα γλύτωνε από την ισόβια κάθειρξη.

Ο Μάμας Προκοπίου Κίτας, με τη βοήθεια του Σινγκ, εισήλθε εντός του κοιμητηρίου και, αφού μετατόπισαν την ταφόπλακα του μνήματος του Τάσσου Παπαδόπουλου, την ξέθαψαν και τη μετέφεραν σε άλλο κοιμητήριο, όπου και την έθαψαν πρόχειρα σε νεοσκαμμένο τάφο.

Τα λείψανα βρέθηκαν ύστερα από, περίπου ένα χρόνο.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον Σινγκ συνολική ποινή φυλάκισης 81 μηνών σε επτά κατηγορίες στις οποίες κρίθηκε ένοχος, αλλά οι ποινές θα συντρέχουν και έτσι θα εκτίσει συνολικά 18 μήνες.

Στα αδέλφια Προκοπίου επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 58 μηνών,αλλά επειδή οι ποινές θα συντρέχουν θα εκτίσουν μόνο 20 μήνες.

nooz.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!