«Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει»

"Το κόστος της πτώχευσης της Ελλάδας θα ήταν μεγαλύτερο από τα κέρδη" υποστηρίζει ο Δρ Σαβούρη. Τι λέει για την πιθανότητα εξόδου από το ευρώ. Το κρυφό όπλο της χώρας μας

Τη βεβαιότητα του ότι η Ελλάδα θα αποφύγει την πτώχευση εξέφρασε με δηλώσεις του ο ευρισκόμενος στην Αυστραλία διακεκριμένος οικονομολόγος και βασικός μέτοχος του επενδυτικού ταμείου Toscafund Δρ Σάββας Σαβούρη.

Ο ίδιος στήριξε την βεβαιότητά του αυτή στο γεγονός ότι μια ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας ή έστω αναδιάρθρωση του χρέους της "θα έχει οδυνηρές συνέπειες όχι μόνο για την ίδια την χώρα αλλά και για την οικονομία της ευρωζώνης".

"Το κόστος", τόνισε, "θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τυχόν κέρδη και μια τέτοια λύση θα πρέπει να αποκλείεται".

Ο Δρ. Σαβούρη που περιγράφεται από τον αυστραλιανό τύπο "γκουρού-οικονομολόγος" εξέφρασε την άποψη ότι η πιθανότερη λύση του ελληνικού προβλήματος είναι "επιμήκυνση του χρέους μα ευνοϊκότερα επιτόκια".

"Θα τεθούν κάποιοι νέοι όροι και θα απαιτηθούν επιπλέον μέτρα από την Ελλάδα" συμπλήρωσε για να διευκρινίσει ότι "αυτό δεν θα είναι αναδιάρθρωση του χρέους αλλά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου".

Ο κορυφαίος οικονομολόγος και βασικός μέτοχος του Toscafund μιλώντας στην αγγλική έκδοση του "Νέου Κόσμου", είπε πως αν η Ελλάδα πτωχεύσει ο πονοκέφαλος για την Γερμανία θα είναι μεγαλύτερος.

"Οι αγορές, δηλαδή άνθρωποι σαν και μένα θα χρησιμοποιήσουμε τα κεφάλαια μας και θα στοχεύσουμε στους άλλους αδύναμους κρίκους όπως είναι η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Ακόμα και η Αυστρία. Δεν θα αφήσουν, λοιπόν, την ελληνική οικονομία να καταρρεύσει".

Ο Δρ. Σαβούρη απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο της εξόδου από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή λέγοντας ότι "κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό".

"Η Ελλάδα είναι τυχερή"

Πρόσθεσε πάντως πως η Ελλάδα είναι και "τυχερή" γιατί έχει μεγάλη διασπορά.

Το ισχυρό δολάριο της Αυστραλίας και η ευημερούσα ομογένεια μπορούν να συμβάλουν στην οικονομική σύσφιγξη των σχέσεων των δυο χωρών.

"Εκτιμώ ότι οι Έλληνες στην Αυστραλία αξιοποιώντας το ισχυρό νόμισμα θα μπορούσαν να αγοράσουν ακίνητα και να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα με ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές σε αυτή τη χρονική συγκυρία".

Μάλιστα, ο κ. Σαβούρη, ευρισκόμενος στο Σίδνεϊ για ένα διεθνές συνέδριο εκτίμησε πως έως το 2013 το αυστραλιανό δολάριο θα φτάσει στο 1,30 και το 2014 στο 1,70 της αξίας του αμερικανικού νομίσματος.-

news247.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!