Γεννήθηκε «κατά παραγγελία» για να σώσει τον αδερφό του!

Σάλος έχει προκληθεί από την γέννηση του James Whitaker, ο οποίος γεννήθηκε «κατά παραγγελία» για να σώσει τον αδερφό του που έπασχε από μια σπάνια γενετική ασθένεια.

Ο James, γεννήθηκε με επιλεκτική τεχνητή γονιμοποίηση για να παράσχει συμβατά βλαστοκύτταρα τα οποία θα μπορούσαν να θεραπεύσουν όπως αναφέρεται στην Daily Mail, τον αδερφό του Charlie, που εξαιτίας της ασθένειάς του, υποβαλλόταν σε μεταγγίσεις αίματος κάθε δύο εβδομάδες και έκανε καθημερινά ενέσεις έτσι ώστε να παραμένει το σώμα του υγιές. Η πάθηση που είχε, λεγόταν σύνδρομο Diamond Blackfan και εμπόδιζε τον οργανισμό του να παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια.

Η μητέρα του Michelle, 38 ετών ήθελε να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον καθημερινό εφιάλτη του γιου της. Έτσι λοιπόν, όταν πληροφορήθηκε από τους γιατρούς ότι η μοναδική θεραπεία ήταν η μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, πήρε μαζί με τον σύζυγό της τις αποφάσεις τους.

Επειδή ούτε εκείνοι αλλά ούτε και η κορούλα τους Emily, ηλικίας σήμερα 9 ετών, δεν ήταν συμβατοί με τον Charlie (ο μελαχρινός), αποφάσισαν να προσφύγουν στην επιλεκτική τεχνητή γονιμοποίηση. Στην δημιουργία δηλαδή ενός παιδιού που θα γεννιόταν με σκοπό να προσφέρει τα συμβατά βλαστοκύτταρά του στον αδερφό του.

Έτσι και έγινε. Βέβαια αρχικά αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα καθώς στην Βρετανία είναι απαγορευμένη η επιλογή γενετικού αποτυπώματος σε έμβρυο. Για αυτό κατέφυγαν στις ΗΠΑ και έκαναν ένα μωρό «κατά παραγγελία».

Η 38χρονη Charlie όπως δηλώνει δεν μετανιώνει καθόλου για αυτήν της την απόφαση καθώς θυμάται τον Charlie όταν ήταν άρρωστος να λέει (όταν του έκαναν τις επώδυνες ενέσεις)... «Δεν με αγαπάτε για αυτό με πονάτε...»

«Είναι πολύ δύσκολο να το ακούς αυτό από το ίδιο σου το παιδί» λέει η μάνα και προσθέτει «Ο James, 8 χρονών τώρα, ξέρει γιατί γεννήθηκε, όπως και ότι τον αγαπάμε εξίσου πολύ. Αντιπροσωπεύει ένα θαύμα και τα αγόρια μας θα έχουν ένα ιδιαίτερο δεσμό για όλη τους την ζωή.»

star.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!