Εκδίκηση Ταλιμπάν για τον θάνατο του Λάντεν

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν σύμμαχοι της Αλ-Κάιντα ανέλαβαν την ευθύνη για τη διπλή επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν σήμερα τουλάχιστον 70 νεαροί σπουδαστές σε σχολή της αστυνομίας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, λέγοντας πως πρόκειται για μια "πρώτη ενέργεια" για να εκδικηθούν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

"Είναι μια πρώτη ενέργεια εκδίκησης για τον μάρτυρα Οσάμα", δήλωσε τηλεφωνικά προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), συμμάχου της Αλ-Κάιντα. "Περιμένετε πιο μαζικές επιθέσεις στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν", απείλησε.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε 11 ημέρες αφότου ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου σκοτώθηκε στο βόρειο Πακιστάν από κομάντος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων. Οι πακιστανοί Ταλιμπάν είχαν ορκιστεί αμέσως να τον εκδικηθούν εντείνοντας τις επιθέσεις τους εναντίον της πακιστανικής κυβέρνησης και των δυνάμεων ασφαλείας της, τις οποίες θεωρούν συνεργούς της Ουάσινγκτον στην επιδρομή, καθώς και εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων.

Σήμερα τα χαράματα, στο Σαμπκαντάρ, μια μικρή πόλη της περιφέρειας Τσαρσάντα στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ένας άνδρας σε μοτοσυκλέτα ανατίναξε τη βόμβα που έφερε πάνω του τη στιγμή που οι δόκιμοι μιας παραστρατιωτικής μονάδας της αστυνομίας, οι οποίοι είχαν φορέσει πολιτικά, ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν στα σπίτια τους για 10ήμερη άδεια, δήλωσε ο Νισάρ Χαν Μαρουάτ, ο αρχηγός της αστυνομίας στην Τσαρσάντα.

Η επίθεση είχε στόχο κέντρο εκπαίδευσης μιας παραστρατιωτικής μονάδας της αστυνομίας (Frontier Constabulary) που έχει ως αποστολή τη φύλαξη των συνόρων.

Στη συνέχεια μια δεύτερη βόμβα, που ήταν κρυμμένη, εξερράγη στα λεωφορεία που περίμεναν τους νεαρούς δόκιμους.

"Εβδομήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν, από τους οποίους 65 της Frontier Constabulary) και πέντε πολίτες", δήλωσε ο Μαρουάτ.

news247.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!