Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΛΕΙ 185.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η αυστραλιανή κυβέρνηση στα πλαίσια της προσπάθειας μείωσης της ανεργίας εξήγγειλε τη δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας την επόμενη διετία.

 

Η πρωθυπουργός της χώρας Τζούλια Γκίλαρντ με δηλώσεις της τόνισε ότι στόχος αυτός δεν αποτελεί ουτοπία, αφού η κυβέρνησή έχει ήδη δημιουργήσει 750.000 θέσεις εργασίας.

Η Αυστραλία θα δεχθεί συνολικά 185 χιλιάδες μετανάστες το επόμενο 12μηνο προκειμένου να καλύψει τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, απ' αυτούς οι 125.850 θα γίνουν δεκτοί ως ειδικευμένοι μετανάστες και περίπου 58.600 στο πλαίσιο του προγράμματος επανασύνδεσης οικογενειών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προσελκύσει άμεσα 15.000 ειδικευμένους μετανάστες και να τους προωθήσει στην επαρχία.

Η κυβέρνηση δίνει έμφαση στον άμεσο περιορισμό της ανεργίας, και γι' αυτό το λόγο θα διαθέσει 558 εκατομμύρια δολάρια για τη μετεκπαίδευση επιπλέον 130.000 άνεργων πολιτών, με στόχο την ένταξη τους στο εργατικό δυναμικό της χώρας για την αντιμετώπιση των ελλείψεων.

Στο πλαίσιο αυτό θα τεθούν αυστηρότεροι όροι στη χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας και αναπηρίας.

Τα μετρα προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων με οικονομολόγους και την αντιπολίτευση να κατηγορούν την κυβέρνηση Γκίλαρντ ως ανίκανη να πάρει σκληρές αποφάσεις, να κάνει δραστικές περικοπές και να προβεί σε ουσιαστικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Από την άλλη πλευρά οργανώσεις κοινωνικής πρόνοιας κατηγορούν την κυβέρνηση ότι απέφυγε να «αγγίξει» τους εύπορους και «στόχευσε» στα πλέον αδύναμα σώματα της κοινωνίας.

news247.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!