10 νεκροί από τα 5,2 Ρίχτερ στην Ισπανία

167 οι τραυματίες, τρεις πολύ σοβαρά ενώ 10.000 άνθρωποι πέρασαν το βράδυ στους δρόμους αφού τα σπίτια τους έχουν τεράστιες ρωγμές.

Τραγικός είναι ο απολογισμός μέχρι στιγμής, από τις δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,2 και 4,1 βαθμών που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πόλη Λόρκα της Μούρθια στη νοτιοανατολική Ισπανία.

Δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, 167 τραυματίστηκαν και τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ αρκετά κτίρια κατέρρευσαν.

Οι κάτοικοι πέρασαν όλο το βράδυ στους δρόμους και στην ύπαιθρο καθώς οι σεισμολόγοι προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν δυνατοί μετασεισμοί.

Ο σεισμός ήταν αρκετά δυνατός και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ισπανίας αφού το εστιακό τους βάθος ήταν μόλις ένα χιλιόμετρο. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους αυτό σημαίνει ότι ακόμη και τα 5 ρίχτερ με τόσο μικρό εστιακό βάθος μοιάζει με σεισμό 7 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε μόλις λίγα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης, για αυτό και οι ζημιές στα κτίρια ήταν εκτεταμένες.

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!