Πλημμύρες σαρώνουν τον Καναδά

Οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά στέλνουν στρατιώτες στην επαρχία Μανιτόμπα για να βοηθήσουν τις αρχές στην αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες της άνοιξης, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ.

 

Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από αίτημα της επαρχίας Μανιτόμπα, της οποίας η πόλη Μπράντον, με πληθυσμό 40.000 κατοίκων, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χθες Κυριακή καθώς το επίπεδο των υδάτων στον ποταμό Ασινιμπόιν συνεχίζει να ανεβαίνει, δήλωσε ο πρωθυπουργός Χάρπερ ύστερα από τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Γκρεγκ Σέλινγκερ.

"Οι στρατιώτες μας θα συνεργαστούν με τις τοπικές αρχές στην πληγείσα αυτή επαρχία για να βοηθήσουν τους κατοίκους που χρήζουν υποστήριξης και να απομακρύνουν από τις εστίες τους ανθρώπους που κινδυνεύουν", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Σέλινγκερ είπε ότι "αρκετές εκατοντάδες άνδρες" θα μεταβούν στην επαρχία προκειμένου να ενισχύουν τα φράγματα για τη συγκράτηση των υδάτων του ποταμού Ασινιμπόιν, δυτικά της Γουίνιπεγκ, της πρωτεύουσας της επαρχίας, και για να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που τα φράγματα πέσουν.

Η αποστολή τους θα διαρκέσει τρείς ημέρες, κατά τις οποίες η στάθμη του νερού αναμένεται να ανεβεί ακόμη. Η πόλη Γουίνιπεγκ δεν κινδυνεύει από τις πλημμύρες.

Ο καναδικός στρατός έχει ήδη στείλει 600 άνδρες του από την περασμένη Πέμπτη στο Κεμπέκ, για να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους αρκετών περιοχών που πλημμύρισαν εξαιτίας της ανόδου των υδάτων στον ποταμό Ρισελιέ. Πρόσθετη δύναμη εκατό στρατιωτών στάλθηκε το Σάββατο.

www.princeolivernews.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!