Καναδάς: Αυτοδυναμία για τους Συντηρητικούς

Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα είναι ο μεγάλος νικητής των ομοσπονδιακών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στον Καναδά, επιτυγχάνοντας το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Είναι η πρώτη φορά που ο Στίβεν Χάρπερ, πρωθυπουργός της χώρας και νικητής των δύο προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων το 2006 και το 2008, θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών, οι Συντηρητικοί εξασφάλισαν 167 από τις 308 έδρες του Κοινοβουλίου, επιτυγχάνοντας το στόχο της αυτοδυναμίας με βασικό επιχείρημα ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι προκλήσεις της καναδικής οικονομίας. Στις πρώτες δηλώσεις του, ο Χάρπερ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας χωρίς να προχωρήσει σε αύξηση της φορολογίας.

Εκπλήξεις
Οι κάλπες της Δευτέρας επεφύλασσαν ωστόσο σημαντικές εκπλήξεις που σηματοδοτούν ριζική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας. Τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέλαβε για πρώτη φορά στα χρονικά το αριστερό Νέο Δημοκρατικό Κόμμα, εξασφαλίζοντας 102 έδρες.

Αντίθετα οι Φιλελεύθεροι, το ιστορικά βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης, καταποντίστηκαν - ιδιαίτερα στο βασικό του προπύργιο στο Τορόντο, υποχωρώντας στην τρίτη θέση με 34 βουλευτές.

Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η συντριπτική ήττα του αυτονομιστικού «Μπλοκ Κεμπεκουά», που εξασφαλίζει μόλις 4 από τις 47 έδρες που κατείχε, καθώς έχασε μεγάλο μέρος της δύναμής του στο γαλλόφωνο Κεμπέκ. Την είσοδό τους στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο εξασφάλισαν για πρώτη φορά και οι Πράσινοι, με την εκλογή της αρχηγού τους, Ελίζαμπεθ Μέι.

imerisia.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!