Οι ημερίδες με θέμα: «Ελάφι, Δάσος, Πυρκαγιές, Άνθρωποι: Κι όμως, μπορούν να συνυπάρχουν!»

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η διοργάνωση των πέντε ημερίδων με τίτλο «Ελάφι, Δάσος, Πυρκαγιές, Άνθρωποι: Κι όμως, μπορούν να συνυπάρχουν!» που πρόκειται να υλοποιήσει η ομάδα μας, Αιθρία, στο νησί της Ρόδου.

Οι ημερίδες πρόκειται να υλοποιηθούν μέσα στο Μάρτιο του 2012 στις Δημοτικές Ενότητες Αρχαγγέλου, Αφάντου, Καλλιθέας, Λινδίων, και Πεταλούδων. Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, τη Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, καθώς και τοπικούς συλλόγους των χωριών.

Το ακριβές πρόγραμμα των ημερίδων θα καθοριστεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ για την ημερίδα που θα γίνει στη Δημοτική Ενότητα Λινδίων προβλέπεται περιήγηση στην καμένη περιοχή του 2008, ώστε να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες βιωματική γνώση του βιοτόπου του ελαφιού και της πορείας της αναγέννησης της τραχείας πεύκης.

Οι ημερίδες υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενέργειες Προστασίας και Ανάδειξης του Πλατωνιού της Ρόδου», το οποίο χρηματοδοτείται από το τοπικό πρόγραμμα Leader ΠΑΑ. Αν και στην παρούσα φάση οι ημερίδες προβλέπονται να πραγματοποιηθούν σε περιοχές των πρώην Δήμων που εντάσσονται στο πρόγραμμα Leader, μετά το έκδηλο ενδιαφέρον που εκφράστηκε από τοπικούς φορείς, η ομάδα μας διερευνά τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει σειρά ημερίδων και εκτός των προβλεπόμενων περιοχών Leader, σε χωριά και Δημοτικές Ενότητες και του υπόλοιπου νησιού.

Εργαζόμενοι πάντα με συνέπεια να διατηρήσουμε τις αξίες του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας και με όραμα το ελάφι της Ρόδου να κοσμεί τα δάση του νησιού μας σε άγρια, ελεύθερη διαβίωση, η ομάδα μας προωθεί συνεργασίες με φορείς τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό, διεθνές επίπεδο.

Για την Αιθρία, Γεωργία Βλαχάκη


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!