Έτοιμοι οι Παλαιστίνιοι να ιδρύσουν κράτος

Οι Παλαιστίνιοι είναι «περισσότερο από ποτέ έτοιμοι να ιδρύσουν ένα κράτος και να το διαχειριστούν αξιόπιστα και ειρηνικά», ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, την παραμονή των συναντήσεων που θα έχει ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς με γάλλους αξιωματούχους.

«Θεωρούμε ότι οι Παλαιστίνιοι είναι περισσότερο από ποτέ έτοιμοι να ιδρύσουν ένα κράτος και να το διαχειριστούν αξιόπιστα και ειρηνικά», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Κριστίν Φαζ. «Σας υπενθυμίζω τη σταθερή θέση της Γαλλίας: η δημιουργία ενός κράτους της Παλαιστίνης είναι απαραίτητη για να καταλήξουμε σε μια διαρκή ειρήνη ανταποκρινόμενοι στις θεμιτές εθνικές προσδοκίες του παλαιστινιακού λαού όπως και στην ανάγκη για ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ», προσέθεσε η Φαζ.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος αρχίζει σήμερα επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι, κατά την οποία θα συναντήσει αύριο τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, όπως και τον γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν. «Η επίσκεψη αυτή θα είναι η αφορμή να συζητηθούν οι πιθανοί τρόποι μιας επανάληψης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, όπως και οι προοπτικές της προσεχούς διάσκεψης δωρητών για το κράτος της Παλαιστίνης, την οποία η Γαλλία επιθυμεί να διοργανώσει τον Ιούνιο, προκειμένου να συνεχίσει, μαζί με το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, την πολιτική της ενεργής υποστήριξης της δημιουργίας των θεσμών του μελλοντικού κράτους», σημείωσε η Φαζ.

«Θα συζητηθεί επίσης η πολιτική κατάσταση στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, καθώς η Γαλλία προσφέρει την υποστήριξή της στις πρωτοβουλίες του Μαχμούντ Αμπάς προκειμένου να δοθεί τέλος στη διαίρεση των παλαιστινιακών εδαφών», κατέληξε. Την παραμονή της επίσκεψής του, ο Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επιθυμεί να ζητήσει τη γνώμη και την υποστήριξη των ευρωπαίων ηγετών για την προοπτική της δημιουργίας ενός παλαιστινιακού κράτους το φθινόπωρο, κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Χθες ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ άφησε να εννοηθεί ότι η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση «εργάζονται πάνω σε πρωτοβουλίες» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!