Πρόστιμο ενός δισ. δολαρίων σε μεξικανική εταιρία κινητής τηλεφωνίας

Την υψηλότερη οικονομική ποινή, ύψους ενός δισ.δολαρίων, επέβαλε η μεξικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανταγωνισμού (Cofeco) στο γίγαντα της κινητής τηλεφωνίας America Movil του μεξικανού μεγιστάνα Κάρλος Σλιμ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, καταδικάσθηκε να καταβάλει "πρόστιμο ύψους 11,98 δισ. πέσος (1 δισ. δολάρια) για υποτιθέμενες μονοπωλιακές πρακτικές, που αφορούσαν την αγορά των συνδέσεων στα κινητά τηλέφωνα".

Η America Movil και η θυγατρική της Telcel, με την οποία λειτουργεί η εταιρεία στο Μεξικό, μελετούν την απόφαση τούτη «προκειμένου να αναλάβουν όλα τα δυνατά μέσα υπεράσπισής τους», τονίζεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

Το πρόστιμο είναι αποτέλεσμα σχετικής έρευνας που είχε ξεκινήσει το 2006 σχετικά με δραστηριότητες της America Movil, η οποία είναι η πρώτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Λατινική Αμερική, που τα τέλη του 2010 αριθμούσε 225 εκατ. πελάτες σε 18 αμερικανικές χώρες.

Ο 71χρονος ιδιοκτήτης της, Κάρλος Σλιμ, αποτελεί σύμφωνα με το περιοδικό Forbes τον πλουσιότερο άνθρωπο στη γη, με προσωπική περιουσία που εκτιμάται ότι φθάνει τα 74 δισ.δολάρια.

enet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!