15χρονα παιδιά ρίχνει στη μάχη ο Καντάφι

15χρονα παιδιά από τα σχολεία στρατολογούν οι πιστοί στον Μουαμάρ Καντάφι στρατηγοί, πολλές φορές με τη βία, και τα ρίχνουν χωρίς καν στοιχειώδη εκπαίδευση στην πρώτη γραμμή της μάχης στην κόλαση της Μιζουράτα!

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Daily Telegraph στις χθεσινές μάχες στα περίχωρα της μοναδικής μεγάλης πόλης στα δυτικά της Λιβύης που παραμένει υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, τουλάχιστον 2 ανήλικοι, ένας 15χρονος κι ένας 17χρονος, τραυματίστηκαν βαριά και παραδόθηκαν από τους αντικαθεστωτικούς στους Γιατρούς του Κόσμου για περίθαλψη. Εκεί, στο νοσοκομείο που λειτουργεί με τη βοήθεια ιατρικού προσωπικού και νοσηλευτών από τις δυνάμεις της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, αποκάλυψαν στους γιατρούς ότι είχαν στρατολογηθεί από ένστολους των δυνάμεων του Καντάφι, στο σχολείο τους, στην Τρίπολη! Τους είχαν πει ότι θα πήγαιναν για εκπαίδευση σε στρατόπεδο στην πρωτεύουσα, αντί αυτού όμως τους μετέφεραν μαζί με δεκάδες άλλους ανήλικους, στη Μιζουράτα, τους έδωσαν οπλισμό και τους απείλησαν με εκτέλεση εάν δεν ρίχνονταν στην μάχη. Μάλιστα δεν έλειψαν και περιστατικά – σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους – που οι ίδιοι οι στρατιώτες του Καντάφι πυροβόλησαν εν ψυχρώ άλλους νεαρούς που δείλιασαν να ριχτούν στην μάχη!

Σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλαν, οι «διοικητές» τους, τους είπαν πως στη Μιζουράτα δεν υπάρχουν αντάρτες αλλά ναρκομανείς, εγκληματίες και Αιγύπτιοι εισβολείς...

Ανήλικα παιδιά είχαν χρησιμοποιηθεί από τις δυνάμεις του Καντάφι και την περασμένη εβδομάδα στις μάχες γύρω από το λιμάνι Ghasr Ahmad.

Την ίδια ώρα οι αντικαθεστωτικοί καταγγέλλουν πως ο Καντάφι χρησιμοποιεί στη Μιζουράτα βόμβες διασποράς. Οι συγκεκριμένες έχουν απαγορευθεί από περισσότερες από 100 χώρες. Τις καταγγελίες αυτές επιβεβαίωσαν και εκπρόσωποι της οργάνωσης Human Rights Watch που διατείνονται ότι διαθέτουν φωτογραφίες από τουλάχιστον 3 επιθέσεις με βόμβες διασποράς το τελευταίο 24ωρο στην πολιορκημένη πόλη – προπύργιο των ανταρτών.

Ομάδα του Ερυθρού Σταυρού έφθασε στην Μιζουράτα

Η Λιβύη ανακοίνωσε σήμερα ότι έφθασε στη Μιζουράτα ομάδα του Ερυθρού Σταυρού για να αξιολογήσει την κατάσταση.

"Ο λιβυκός στρατός τους μετέφερε σε ένα συγκεκριμένο σημείο της πόλης και ο Ερυθρός Σταυρός πήγε στην άλλη πλευρά (που ελέγχεται από την αντιπολίτευση)», είπε στους δημοσιογράφους στην Τρίπολη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραΐμ.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η ομάδα θα συντάξει έκθεση με τις αρχικές εκτιμήσεις της, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Την περασμένη Δευτέρα, ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει γραφείο στην Τρίπολη μετά από πρόκληση της λιβυκής κυβέρνησης και θα στείλει ομάδα του στην Μιζουράτα για να βοηθήσει τους αμάχους.

PROTO THEMA


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!