Ελλειπής η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη

Ελλειπή εφαρμογή της σύμβασης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη, διαπιστώνει ο Επίτροπος Τόμας Χάμαρμπεργκ, στην έκθεση απολογισμού των δραστηριοτήτων του για το 2010.

Οι διατάξεις της Σύμβασης και τα πρότυπα που έχουν εγκριθεί, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη, εφαρμόζονται με πολύ αργούς ρυθμούς ή πλημμελώς, συμπεραίνει, ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργκ, με βάση τα όσα αποκόμισε, από τις επισκέψεις του, σε κρατητήρια, φυλακές, κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, σ' όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες κατά το 2010.

Ανάμεσα στα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν, στον ευαίσθητο τομέα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η έκθεση εντοπίζει:

- Την μικρή πρόοδο που έχει επιτευχθεί, στους τομείς στέγασης, υγείας και απασχόλησης των Ρομά και την ανεπαίσθητη βελτίωση που σημειώθηκε, στην ένταξη τους στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

- Την ανησυχητική αύξηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στις ευρωπαϊκές χώρες, που επηρεάζουν την πολυπολιτισμικότητα και τις πολιτικές για την μετανάστευση και τους πρόσφυγες.

«Είναι πλέον καιρός, οι πολιτικοί ηγέτες, να αναγνωρίσουν δημοσίως το γεγονός αυτό και να δράσουν πιο αποφασιστικά για την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους και διακρίσεων. Αν η πολυπολιτισμικότητα έχει αποτύχει, είναι διότι η επιλογή αυτή δεν έχει ποτέ ληφθεί σοβαρά υπόψη», επισημαίνει ο Επίτροπος.

- Τα κρούσματα φίμωσης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σ' ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες για την αποτροπή της κριτικής κατά των κυβερνητικών πράξεων.

- Την μεγάλη έκταση που λαμβάνει η ποινική ατιμωρησία εκείνων που διαπράττουν δολοφονίες και βίαιες πράξεις εναντίον ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφων.

- Την αύξηση της ανισότητας στην Ευρώπη, εξαιτίας των μέτρων λιτότητας και περικοπών που λαμβάνονται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και έχουν σοβαρές συνέπειες, στις περισσότερο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

«Το υψηλό ποσοστό ανεργίας θέτει υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, η οποία μπορεί να απειλήσει την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα της κοινωνίας», καταλήγει ο Επίτροπος Χάμαρμπεργκ.

tvxs.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!