Νέος σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία Eκκενώθηκε η Φουκουσίμα

Νέος σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε σήμερα στην Ιαπωνία, και οι Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία όμως ακυρώθηκε πριν από λίγο. Το επίκεντρο της νέας σεισμικής δόνησης εντοπίσθηκε στην ξηρά, στο νότιο τμήμα της περιφέρειας της Φουκουσίμα, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο κατεστραμμένος πυρηνικός σταθμός.

Η ηλεκτροδότηση τριών αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα 1 διακόπηκε μετά το νέο σφοδρό σεισμό σ' αυτή την περιοχή, όμως σύντομα ανακοινώθηκε πως αποκαταστάθηκε.

Δεν εντοπίσθηκαν προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάουα στη βορειοανατολική Ιαπωνία ούτε σ' αυτόν του Ιγκασιντόρι, στη βόρεια Ιαπωνία, ανακοίνωσε η εταιρεία Tohoku Electric Power Co.

Το επίκεντρο της νέας σεισμικής δόνησης εντοπίσθηκε στην ξηρά, στο νότιο τμήμα της περιφέρειας της Φουκουσίμα, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο κατεστραμμένος πυρηνικός σταθμός της.

Παράλληλα, επεκτείνεται πέραν των 20 χιλιομέτρων η ζώνη αποκλεισμού γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα ώστε να συμπεριλάβει χωριά και πόλεις στα οποία παρατηρήθηκε αυξημένη συγκέντρωση ραδιενέργειας.

«Στις περιοχές αυτές είναι πιθανό να υπάρξει συγκέντρωση 20 μιλισίβερτ και άνω ραδιενέργειας σε διάστημα ενός έτους» τόνισε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, Γιουκίο Εντάνο σε συνέντευξη Τύπου,

Η ζώνη αποκλεισμού θα συμπεριλάβει το χωριό Ιιτάτε, 40χλμ από τον σταθμό, τμήμα της πόλης Καβαμάτα και άλλες περιοχές.

Νωρίτερα, η Greenpeace απηύθυνε έκκληση στην ιαπωνική κυβέρνηση να επεκτείνει τη ζώνη αποκλεισμού γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα για να συμπεριλάβει «θερμά σημεία» στα οποία, όπως αποκάλυψε η οικολογική οργάνωση, τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι υψηλά.

Η ιαπωνική κυβέρνηση είχε ορίσει ως σήμερα στα 20χλμ τη ζώνη αποκλεισμού από την οποία έχουν ήδη απομακρυνθεί περίπου 80.000 κάτοικοι.

Σύμφωνα με την Greenpeace, οι ιαπωνικές αρχές πρέπει να εκκενώσουν πολλά θερμά σημεία τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 80χλμ από τον πυρηνικό σταθμό, όπου οι ομάδες της αποκάλυψαν μεγάλη συγκέντρωση καισίου.

tanea.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!