Στέλνουν στο «διάολο» την κατοχική Τουρκία οι Τουρκοκύπριοι

Με το σύνθημα "Κατοχική Τουρκία άι στο διάολο" χιλιάδες Τουρκοκύπριοι πλημμύρισαν τους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας, καθώς οι διαμαρτυρίες στα Κατεχόμενα της Κύπρου παίρνουν διαστάσεις μαζικής εξέγερσης. Οι πρόσφατες ενέργειες των διαδηλωτών έχουν προκαλέσει την οργή του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Οι διαμαρτυρίες αυτές κορυφώθηκαν την Πέμπτη (07/04), όταν οι διαδηλωτές Τουρκοκύπριοιεπιχείρησαν να αναρτήσουν στην πρεσβεία της Άγκυρας, στον κατεχόμενο τομέα της Λευκωσίας, τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.Οι σχέσεις της Άγκυρας με τους γηγενείς Τουρκοκυπρίους, έχουν περιέλθει σε κρίση, γιατί οι τελευταίοι υφίστανται καθεστώς οικονομικής και κοινωνικής πίεσης από τις κατοχικές δυνάμεις.

Απαιτούν δε, οι Τουρκοκύπριοι, την άμεση αποχώρηση των εποίκων από το νησί, καθώς και τη διενέργεια απογραφής του πληθυσμού, ώστε να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός εποίκων που ζουν στο νησί και έχουν λάβει την τουρκοκυπριακή υπηκοότητα.

Τα τουρκοκυπριακά συνδικάτα, που δεν έπαψαν ποτέ να διατηρούν σχέσεις με τον κύριο πολιτικό φορέα που τα ίδρυσε, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κύπρου (ΑΚΕΛ), το οποίο και ηγείται της σημερινής κυβέρνησης στη Λευκωσία, πρωτοστατούν σε αυτό το "Κίνημα των Γιασεμιών", όπως ονομάστηκε.

Στόχος τους, η οικονομική απαγκίστρωση των Κατεχομένων από την Άγκυρα, η επανένταξη της οικονομικής δραστηριότητας σε ένα συνολικό κυπριακό πλαίσιο και η πολιτική επίλυση του Κυπριακούεντός μιας ενιαίας Κύπρου διζωνικού και δικοινοτικού χαρακτήρα, όπως καθορίζουν, άλλωστε, και οι διακοινοτικές συνομιλίες, οι οποίες αυτόν τον καιρό βρίσκονται εν εξελίξει.

Οι διαδηλωτές, την Πέμπτη (07/04), αντέδρασαν έντονα εναντίον της πολιτικής που εφαρμόζει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, έναντι του ψευδοκράτους.

Οι ίδιοι κατηγορούν την κυβέρνηση Ερντογάν ότι επιδιώκει τον αφανισμό των εποίκων από τηΜεγαλόνησο.

Ομάδες πολιτών, προσπάθησαν να αναρτήσουν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πόρτα της πρεσβείας της Τουρκίας στα Κατεχόμενα.

Αμέσως αστυνομικοί με πολιτικά, επιχείρησαν να κατεβάσουν τη σημαία, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές συμπλοκές με τους διαδηλωτές να επιτίθενται με ξύλα και πέτρες εναντίον των δυνάμεων καταστολής και τους αστυνομικούς να απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, δέχθηκαν επίθεση ακόμα και οι φωτορεπόρτερ αλλά και τα τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυπταν το περιστατικό.

Οι διαδηλωτές, στη συνέχεια κατέκλυσαν τον χώρο γύρω από το "Κοινοβούλιο" και ανάρτησαν πανό, με τα οποία καταφέρονταν εναντίον της Τουρκίας, ζητώντας ταυτόχρονα την επανένωση της Κύπρου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περίμετρο με συρματόπλεγμα, αλλά, όταν προσπάθησαν να κατεβάσουν τα πανό, ήρθαν στα χέρια με τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένα άτομο.

Χαρακτηριστικό σημείο της διαδήλωσης ήταν η ανάρτηση ενός πανό στο κτίριο της εφημερίδας "Αφρίκα" το οποίο έγραφε "Τουρκία άι σιχτίρ" δηλαδή "Τουρκία άι στο διάολο."

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω πανό προκάλεσε την έντονη οργή του Ταγίπ Ερντογάν.

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!