Αποκάλυψη Wikileaks για τη στάση της Γερμανίας ενώ η κρίση ερχόταν

Πριν έρθει η κρίση που απειλεί να πνίξει στο χρέος τη μισή Ευρώπη, οι Γερμανοί πίστευαν ότι τα προβλήματα θα έμεναν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Επίσης δήλωναν πρόθυμοι να βοηθήσουν όποια χώρα αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες.

 

Αυτό αποκαλύπτουν απόρρητα διπλωματικά έγγραφα που δημοσίευει τοWikileaks. Σύμφωνα με αυτά γερμανοί αξιωματούχοι κρίνουν τον Μάρτιο του 2009, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας, "παρά την πολιτική αστάθεια" στην Ελλάδα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον είχε ζητήσει από όλες τις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Ευρώπη να απευθυνθούν σε ανώτατα κυβερνητικά στελέχη για να αποτιμήσουν την κατάσταση στη Γηραιά Ήπειρο.

Η απάντηση – που δείχνει και τη σοβαρότητα της εκτίμησης των ευρωπαϊκών θεσμών για την περίσταση – τόσο από τη Γερμανία, όσο και από την ΕΚΤ ήταν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι ακόμη κι αν υπάρξει θα σπεύσουν να βοηθήσουν.

Ωστόσο τους καρφώνουν οι Αυστριακοί. Ο γενικός διευθυντής του εκεί υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι "οι γερμανοί θα καταλήξουν ως συνήθως να αντιτίθενται μεγαλοφώνως στη βοήθεια ενός κράτους – μέλους, ενώ όταν πια θα συμφωνήσουν θα είναι πολύ αργά για να επηρεάσουν τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα, ένα χρόνο μετά και ενώ χώρες της περιφέρειας μεταξύ αυτων και η δίκη μας αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, η Γερμανία φαινεται να αλλάζει στάση ως προς την εμπλοκή του ΔΝΤ στην Ελλάδα και κατ΄ επέκταση στην ευρωπαϊκή οικονομία. Κάπως έτσι ήρθε το ΔΝΤ στην Ευρώπη..

Ο γερμανός - μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γ. Σταρκ ανησυχεί μόνο ότι το Ταμείο δεν θα μπορεί να φέρει του εις πέρας "τη βρώμική πολιτική δουλειά" που χρειάζεται η Ελλάδα. Την ίδια στιγμή ο Α. Νικολίν, οικονομικός σύμβουλος της Μέρκελ, εκμυστηρεύεται στην αμερικανική πρεσβεία του Βερολίνου ότι θεωρεί πως το ΔΝΤ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αποτελεματικότερα το πρόβλημα της Ελλάδας.

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!