Δικάζονται 5.000 άτομα για τρομοκρατία στη Σαουδική Αραβία

Συνολικά 5.080 ύποπτοι τέλεσης, ή σχεδιασμού, τρομοκρατικών ενεργειών είτε δικάζονται είτε δικάστηκαν στη Σαουδική Αραβία η οποία απετέλεσε τον "στόχο" για την Αλ Κάϊντα μεταξύ των ετών 2003-2006, ανέφερε σήμερα στην πρωτεύουσα Ριάντ μία δικαστική πηγή.

Στο ανωτέρω χρονικό διάστημα έγιναν "στόχοι" από την Αλ Κάϊντα, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, διυλιστήρια πετρελαίου, πρεσβείες, μεγάλες κτηριακές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, με τον απώτερο σκοπό της ανατροπής της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας.
Η πηγή επέμεινε ότι όσοι ύποπτοι δεν συνελήφθησαν στη Σαουδική Αραβία, διέφυγαν στη γειτονική Υεμένη, όπου συνέστησαν "τρομοκρατικούς πυρήνες".
Ένα, μόνον, δικαστήριο, ειδικευμένο στην εκδίκαση αυτής της κατηγορίας υποθέσεων εξέδωσε ήδη 1.612 καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ εκκρεμούν ακόμα 603 δίκες ενώπιων του, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Εξάλλου, άλλες 1.931 υποθέσεις της ίδιας κατηγορίας είναι στη φάση της δικαστικής ανάκρισης, ενώ γίνεται αυτόν τον καιρό η ανάκριση συνολικά 934 υπόπτων, γιά τον σχεδιασμό ή την τέλεση τρομοκρατικών ενεργειών.
"Συνολικά 5.080 ύποπτοι σχεδιασμού, ή τέλεσης τρομοκρατικών ενεργειών, είτε δικάστηκαν, είτε θα δικαστούν στη Σαουδική Αραβία", τόνισε η ίδια δικαστική πηγή.
Τον Μάιο του 2009, 77 δικηγόροι με υπόμνημά τους στον μονάρχη Αμπντάλα στηλίτευσαν την "μυστικότητα", που έχουν όλες οι σχετικές με δικαστικές υποθέσεις του ανωτέρω περιεχομένου διαδικασίες στη Σαουδική Αραβία.
Επίσης, έθεσαν εν αμφιβόλω τη νομιμότητα των "εκτάκτων δικαστηρίων", που έχουν συστηθεί στη Σαουδική Αραβία, για να εκδικάζονται ενώπιων τους υποθέσεις, για τον σχεδιασμό ή την τέλεση τρομοκρατικών ενεργειών.
Όμως, ενστάσεις για τις διαδικασίες που τηρούν οι αρχές ασφάλειας, όπως κι οι δικαστικές αρχές του βασιλείου, σε όλες τις εν λόγω περιπτώσεις, έχουν τελευταία διατυπωθεί κι από πολλές διεθνείς οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

tromaktiko


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!