Η Ινδία θα ξεπεράσει σε πληθυσμό την Κίνα;

Κατά 181 εκατομμύρια αυξήθηκε ο πληθυσμός της Ινδίας μέσα στην προηγούμενη δεκαετία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011.

Ο πληθυσμός της Ινδίας φτάνει τα 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους, είναι δηλαδή μεγαλύτερος από των ΗΠΑ, της Ινδονησίας, του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές μαζί!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Ινδία μέχρι το 2030 θα έχει ξεπεράσει την Κίνα και θα γίνει η πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, καθώς η Κίνα παρουσιάζει μειωτική τάση στον πληθυσμό της τα τελευταία χρόνια. Η Κίνα σήμερα αριθμεί 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους.

Άλλα αποτελέσματα της απογραφής λένε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ινδία γεννήθηκαν περισσότερα αγόρια από κορίτσια, γεγονός ανησυχητικό αφού οι διακρίσεις με βάση το φύλο στην Ινδία βρίσκονται σε έξαρση από την ανεξαρτητοποίηση της χώρας και μετά.

Ανησυχία επίσης προκαλεί και η αύξηση των παράνομων αμβλώσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται αφού ανιχνευθεί το φύλο και κατά συντριπτική πλειοψηφία γίνονται εις βάρος θηλυκών εμβρύων.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!