«Βουλιάζει» η Ιταλία από μετανάστες

Σε κατάσταση «ύψιστου συναγερμού» τέθηκε το λιμενικό της Ιταλίας, λόγω της ραγδαίας αύξησης των αφίξεων μεταναστών, από τη βόρεια Αφρική, σύμφωνα με την ακτοφυλακή της χώρας. Περίπου 13.500 μετανάστες έχουν φτάσει μόνο στη νήσο Λαμπεντούζα τις τελευταίες 20 ημέρες.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή (25/03)όπου 261 μετανάστες κατέφθασαν στηΛαμπεντούζα, από όπου ήδη απομακρύνθηκαν 800 μετανάστες με πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η ίδια σκοπεύει να επιταχύνει τις μεταγωγέςμεταναστών σε άλλα κέντρα. Περίπου2.500 από το σύνολο των 5.000ανθρώπων που είναι στο νησί ζουν σε κέντρο υποδοχής που είχε σχεδιαστεί μόλις για 850 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι ζουν κάτω από πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο λιμάνι.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, από την Κυριακή (27/03), θα χρησιμοποιηθούν πορθμεία ώστε περίπου 1.000 μετανάστες να μεταφερθούν σε άλλα κέντρα.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της ακτοφυλακής της χώρας, ναύαρχος Μάρκο Μπρούσκο, δήλωσε ότι«ενισχύσαμε τα λιμάνια με άνδρες και μέσα, αναδιατάξαμε τους πόρους μας και αυξήσαμε την αεροπορική παρακολούθηση», σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa. «Με τις καιρικές συνθήκες να βελτιώνονται συνεχώς, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε νέες αφίξεις», πρόσθεσε, λέγοντας πως τις τελευταίες 20 μέρες αφίχθησαν 13.500 άτομα.

Δεν έλειψαν βέβαια και οι κατηγορίες της αριστερής αντιπολίτευσης προς την δεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για δημιουργία πολιτικών σκοπιμοτήτων που τρέφονται από την κατάσταση κρίσης στηΛαμπεντούζα. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει μεγαλύτερη βοήθεια από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η Frontex, σχεδιάζει να διευρύνει την περιοχή όπου επιχειρεί ανοιχτά της Λαμπεντούζα και παρατείνει την αποστολή της για ακόμη πέντε μήνες στην Μεσόγειο λόγω της «αξιοσημείωτης αύξησης» των αφίξεων μεταναστών στην Ιταλία.

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!