Παραλίγο τραγωδία λόγω υπνηλίας

Ένας αμερικανός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ανέφερε σε αξιωματούχους που διεξάγουν έρευνα στις ΗΠΑ, ότι δεν άντεξε την κούραση κι αποκοιμήθηκε εν ώρα εργασίας, αφήνοντας δύο αεροσκάφη που εκτελούσαν επιβατικές πτήσεις να προσγειωθούν στην Ουάσινγκτον χωρίς οποιαδήποτε καθοδήγηση από τον πύργο ελέγχου.

«Ως πρώην πιλότος αεροπορικής εταιρίας, είμαι προσωπικά εξοργισμένος που ο...

ελεγκτής δεν φρόντισε όπως ήταν ευθύνη του, να βοηθήσει να προσγειωθούν αυτά τα δύο αεροσκάφη». Αυτό δήλωσε ο Ράντι Μπάμπιτ, διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, ο οποίοςέθεσε σε διαθεσιμότητα τον βετεράνο ελεγκτή που έχει συνολικά 20 χρόνια προϋπηρεσία και τα στοιχεία του δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Το συμβάν σημειώθηκε την τετάρτη, τα πληρώματα δύο αεροσκαφών που εκτελούσαν πτήσεις, μια της United Airlines και μια της American Airlines,

δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον πύργο ελέγχου για να λάβουν οδηγίες σχετικά με τον ποιο διάδρομο έπρεπε να προσεγγίσουν και άδεια να προσγειωθούν. Τελικά ήλθαν σε επικοινωνία με ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε κοντινή εγκατάσταση της πολιτικής αεροπορίας και τα δυο αεροσκάφη προσγειώθηκαν χωρίς πρόβλημα στο αεροδρόμιο Ronald Reagan.

Παρ' όλ' αυτά, το συμβάν σε ένα αεροδρόμιο πολύ κοντά στο Πεντάγωνο, πλάι στον ποταμό Πότομακ και αντίκρυ στο Λευκό Οίκο εξόργισε πολλούς στην Ουάσινγκτον, όπου υπάρχει αυξημένη ευαισθησία όσον αφορά την ασφάλεια των πτήσεων μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο ελεγκτής, που έχει βαθμό επιτηρητή, είπε στους ερευνητές, ότι αποκοιμήθηκε εν ώρα καθήκοντος και πρόσθεσε ότι εργαζόταν για τέταρτη συνεχή νύχτα. Σημείωσε μάλιστα, ότι ήταν ο μόνος που βρισκόταν στον πύργο ελέγχου την ώρα που σημειώθηκε το συμβάν.

ΠΗΓΗ : AΠΕ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!