Χάρρυ Χουντίνι: 137 χρόνια από τη γέννησή του μάγου των αποδράσεων

Στον μεγάλο "μάγο των αποδράσεων" Χάρρυ Χουντίνι που γεννήθηκε ακριβώς σαν σήμερα πριν 137 χρόνια αφιερώνει το logo της σήμερα η Google. Όταν πάντως μιλάμε για μαγικά κόλπα, ο νους όλων πάει στον Χάρι Χουντίνι.

Το όνομα Χάρρυ Χουντίνι θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες - μάγους αποδράσεων και διασκεδαστής,

Το πραγματικό όνομα του όνομα είναι Έρικ Βέις και ήταν Εβραίος Ουγγρο-Αμερικανός.

Κατάφερε να λυθεί από τις πιο ασφαλείς χειροπέδες του κόσμου, αυτές της Σκότλαντ Γιάρντ, και να αποδράσει από το περιβόητο βαγόνι του Υπερσιβηρικού Σιδηρόδρομου, μιας μεταλλικής φυλακής που χρησίμευε για τη μεταφορά φυλακισμένων στην εξορία, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της μυστικής αστυνομίας.

Ήταν όμως και δάσκαλος στο μάρκετινγκ. Πούλησε την εικόνα του όσο κανένας άλλος και οι διαφημιστές του διάνθισαν τα κατορθώματά του με τα πιο δραματικά χρώματα.

Τελικά επέζησε ο μύθος.

Έτσι συνέβη με το περίφημο πήδημα από τη γέφυρα του Ντιτρόιτ. Η ιστορία περιγράφει πώς ο Χουντίνι, αλυσοδεμένος, πήδηξε από τη γέφυρα Μπελ Άιλ στον παγωμένο ποταμό Ντιτρόιτ μια χειμωνιάτικη μέρα. Ο Χουντίνι ελευθερώθηκε από τις χειροπέδες αλλά, ανεβαίνοντας στην επιφάνεια, δε βρήκε την τρύπα από όπου είχε μπει. Αναπνέοντας τον παγιδευμένο αέρα ανάμεσα στον πάγο και το νερό, μπόρεσε να διακρίνει το σκοινί που οι βοηθοί του, φοβούμενοι τα χειρότερα, του είχαν πετάξει από πάνω.

Όταν όλοι πίστευαν πως είχε πνιγεί, ο Χουντίνι εμφανίστηκε. Η πραγματικότητα ήταν άλλη: ο Χουντίνι είχε πηδήξει σε ποτάμι που δεν ήταν παγωμένο, ενώ ήταν δεμένος με σχοινί ασφαλείας μήκους 45 μέτρων.

                                                                                               

                                                                                                 

 

madata.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!