Ένωση με Αλβανία ζητά ο πρόεδρος του Κοσόβου

Στην ανάγκη μιας "εθνικής ένωσης μεταξύ της Αλβανίας και του Κοσόβου" αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Κοσόβου, Μπεντζέτ Πατσόλι, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί βάσει των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το κοινό μέλλον μας είναι η εθνική μας ένωση, όχι όμως όπως τη φαντάζονται κάποιοι. Η εθνική μας ένωση πρέπει να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις συστάσεις και τα πρότυπα της ΕΕ. Εμείς θα σπάσουμε τα εμπόδια και τα σύνορα, όχι με βία, αλλά με αγάπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώπιον της αλβανικής Βουλής.

Επισήμανε μάλιστα πως θα πρέπει τόσο η Αλβανία όσο και το Κόσοβο να επενδύσουν σε νέες πηγές ενέργειας στην κατασκευή ενός κοινού ενεργειακού συστήματος, ώστε "οι χώρες μας να γίνουν σημαντικοί παράγοντες στον τομέα αυτό".

Αναφέρθηκε και στην ανάγκη εναρμόνισης της νομοθεσίας της Αλβανίας και του Κοσόβου, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, γνώσεων και κεφαλαίων, ενώ ζήτησε να προχωρήσουν οι δύο χώρες σε ένα ενιαίο σύστημα εκπαίδευσης.

Κατά τη διήμερη επίσκεψη του προέδρου του Κοσόβου στα Τίρανα, που ολοκληρώνεται την Τρίτη, του απονεμήθηκε ο τίτλος «dr. Honoris Causa» από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο των Τιράνων, ενώ παρέλαβε από το δήμαρχο της αλβανικής πρωτεύουσας, Εντί Ράμα, το κλειδί της πόλης.

http://news247.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!