Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2011-Νερό για τις Πόλεις

Σήμερα 22 Μαρτίου 2011 γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Νερού και έχει ως θέμα: Νερό για τις Πόλεις.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπινου γένους όπου το μεγαλύτερο ποσοστό ζει στις πόλεις: 3,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Το 38% αυτής της αύξησης συντελείται με την επέκταση των παραγκουπόλεων ενώ ο πληθυσμός αυξάνεται με ταχύτατο ρυθμό μειώνοντας τις δυνατότητες προσαρμοστικότητας των πόλεων.

Μέχρι το 2050, περίπου το 70% των ανθρώπων αναμένεται να ζουν σε αστικές περιοχές. Το μεγαλύτερο ποσοστό λαμβάνει χώρα στις αναπτυσσόμενες χώρες. Καθώς οι πόλεις μεγαλώνουν, η ζήτηση για πόσιμο νερό αυξάνεται ενώ η διαθέσιμη ποσότητα για κάθε άτομο μειώνεται. Ακόμη και στα ανεπτυγμένα κράτη, το νερό μπορεί να μην είναι πάντα ασφαλές για κατανάλωση.

Οι επενδύσεις σε συστήματα βελτίωσης της ποιότητας του νερού είναι επιβεβλημένες για την υγεία των ανθρώπων.
Ο στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού 2011 είναι να εστιάσει τη διεθνή προσοχή στον αντίκτυπο της ταχείας αστικής ανάπτυξης και της εκβιομηχάνισης. Επιδιώκει να δώσει έμφαση στις αβεβαιότητες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές τα αστικά υδάτινα συστήματα.

Οι κυβερνήσεις, οι οργανώσεις, οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της αστικής διαχείρισης των υδάτων.

EnviSecurity.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!