Προβληματίζουν οι θάνατοι θαλάσσιων θηλαστικών στο Ιόνιο

Προβληματισμό προκαλούν οι ομαδικοί θάνατοι θαλάσσιων θηλαστικών στη περιοχή του Ιονίου πελάγους.

Ζιφιοί, θαλάσσιες χελώνες, η εξαφάνιση της φώκιας Μονάχους –Μονάχους από την Κέρκυρα ανησυχούν την επιστημονική κοινότητα, η οποία   εξετάζει προσεκτικά την υπόθεση.

Στις δυτικές ακτές του νησιού, τον τελευταίο μήνα ξεβράστηκαν θαλάσσια κήτη, φαλαινοδέλφινα ή ζιφιοί, ενώ ψαράδες στο βόρειο Ιόνιο κάνουν λόγο για νεκρά ψάρια. Αναζητώντας τα αίτια των προβλημάτων, που παρουσιάζει η κερκυραϊκή θάλασσα, το αρμόδιο τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ανατρέχει σε μία σειρά από γεγονότα της τελευταίας 20ετίας.

Σύμφωνα με ειδικούς βιολόγους, μια από τις αιτίες της οικολογικής καταστροφής στη περιοχή είναι οι ενέργειες της Ιταλικής μαφίας η οποία αποκάλυψε ότι έχει βυθίσει στα νερά του Ιονίου πελάγους, περισσότερα από 7 πλοία, φορτωμένα με τοξικά και πυρηνικά απόβλητα.

Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από Ιταλικές οικολογικές οργανώσεις οι οποίες παρατηρούν το φαινόμενο με ιδιαίτερο προβληματισμό.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!