Πολύ χειρότερη από ό,τι αναμενόταν η χολέρα στην Αϊτή

Επιστήμονες προειδοποιούν ότι η επιδημία χολέρας που πλήττει την Αϊτή πρόκειται να λάβει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που είχαν υπολογιστεί αρχικά. Πιθανολογούν ότι μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβρη θα προσβληθούν σχεδόν 800.000 άτομα, με τους νεκρούς να αγγίζουν τις 11.000.

Τόνισαν ωστόσο ότι χιλιάδες ζωές μπορούν να σωθούν με την παροχή καθαρού νερού, τον εμβολιασμό και την εκτεταμένη πρόσβαση σε αντιβιοτικά.

Τελευταίες εκτιμήσεις Αμερικανών επιστημόνων, δείχνουν ότι η διαρροϊκή ασθένεια πρόκειται να επηρεάσει έως και διπλάσιο αριθμό ατόμων από τις 400.000 που αρχικά είχαν υπολογιστεί. Αυτό σημαίνει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα χρειαστεί ενίσχυση. Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την περιστολή της ασθένειας και προειδοποιεί ότι τέτοιες μοντελοποιημένες εκτιμήσεις μπορεί να είναι ανακριβείς.

Πριν από τον περσινό καταστροφικό σεισμό, στη χώρα της Καραϊβικής δεν είχαν καταγραφεί περιστατικά χολέρας για περισσότερο από έναν αιώνα. Πρόκειται για βακτηριακή ασθένεια που μεταδίδεται από άτομο σε άτομο μέσω μολυσμένου νερού ή φαγητού, προκαλώντας έντονη διάρροια και εμετούς. Οι ασθενείς, ιδιαίτερα τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, είναι ευάλωτοι σε επικίνδυνη αφυδάτωση, που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.

Στους τρεις μήνες μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2010, περίπου 150.000 άνθρωποι ασθένησαν και περίπου 3.500 πέθαναν. Τότε έγιναν οι πρώτες εκτιμήσεις του ΟΗΕ για την πορεία της επιδημίας, οι οποίες σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο ήταν ακατέργαστες και βασίζονταν στην απλή υπόθεση ότι η ασθένεια θα προσβάλλει μία συγκεκριμένη μερίδα (2-4%), από τα 10 εκατομμύρια του πληθυσμού.

Οι νέες εκτιμήσεις βασίστηκαν σε στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Αϊτής, λαμβάνοντας υπόψιν παράγοντες όπως, ποια αποθέματα νερού έχουν μολυνθεί και το ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού. "Η επιδημία δεν είναι πιθανό να είναι μικρής διάρκειας", δήλωσε ο Δρ Μπασού, υπεύθυνος της έρευνας. "Πρόκειται να είναι μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη από άποψη αριθμών και θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις".

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι χιλιάδες άνθρωποι μπορούν να σωθούν με την παροχή καθαρού νερού, αντιβιοτικών και εμβολίων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας:"Πρέπει να ανακατασκευάσουμε τα συστήματα νερού και αποχέτευσης για να υποχωρήσει εντελώς η επιδημία. Πρόκειται για μακροπρόθεσμη διαδικασία και η χολέρα πρόκειται να παραμείνει εκεί για αρκετά χρόνια ακόμα".

tvxs.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!